Bitcoin is wederom gedaald onder de $ 8.000 te midden van een scherpe sell off waarbij prijzen daalden tot $ 7.686 volgens de gegevens van Coinbase.

Om 23.00 uur, laat op maandagavond, begon ‘s werelds grootste cryptocurrency gemeten in marktkapitalisatie flink te dalen, en zakte het ruim $ 700 door een sterk volume.

Sinds enkele dagen is BTC er niet in geslaagd om boven $ 8.800 uit te stijgen en dit leidde tot een retest van eerdere support.

Met 8,17% daling worstelt bitcoin met het vinden van een support net onder het psychologische prijskaartje van $ 8000 omdat de intensiteit in de pullback een hoge volatiliteit oplevert.

Met name de sell-off ging ook gepaard met een grote opleving van de 24-uurs handelsvolumes tot een 24-uurshoogte van $ 21,5 miljard, volgens gegevens van CoinMarketCap.

Het volume “Real 10” – een waarde die rekening houdt met het handelsvolume van exchanges die eerlijke volumecijfers rapporteren, zoals geïdentificeerd in een rapport van Bitwise Asset Management – bedraagt ​​momenteel echter 21 miljard dollar, volgens Messari.io.

Ondertussen zijn andere sterke top 10 cryptocurrencies zoals ETH, BCH, LTC en BNB elk met 5 tot 12 procent gedaald op een 24-uurbasis, terwijl EOS de grootste sell off in de top 10 leed en 12,4 procent zakte volgens gegevens vanCoinMarketCap.

Bovendien is de totale marktkapitalisatie in een periode van 24 uur $ 16 miljard gedaald, terwijl de marktkapitalisatie van altcoins $ 7 miljard is gedaald, een teken dat beleggers op hun hoede zijn voor overbought prijzen.