Volgens het nu beroemde stock-to-flow-model van Plan B. kan verwacht worden dat de prijs van Bitcoin uiteindelijk prijzen van $ 100.000 tot $ 1 miljoen per munt zal bereiken. De theorie is gebaseerd op het schaarse aanbod van cryptocurrency.

Als we echter naar de dagelijkse stock-to-flow-grafiek van Bitcoin kijken, is het crypto activum momenteel overgewaardeerd in vergelijking met eerdere cycli. Dit is wat dit zou kunnen betekenen zowel bullish als bearish voor de leidende cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie en op basis van deze hypothetische vergelijking.

Bitcoin overgewaardeerd volgens vergelijking van het Stock-to-flow-model met de vorige cyclus

Bitcoin is onlangs in de gunst en bekendheid gekomen, voornamelijk vanwege het hard afgetopte aanbod van 21 miljoen BTC van de cryptocurrency. Met nog minder in omloop en miljoenen meer waarvan wordt vermoed dat ze voor altijd verloren of opgesloten zijn, is het in potentie de moeilijkste vorm van geld die ooit is gekend.

Vergelijkingen met goud een ander actief met een beperkt aanbod hebben de cryptocurrency ten goede gekomen, die als de digitale versie het edelmetaal is gepitcht.

Het stock-to-flow-model is op grote schaal geciteerd van CNBC ankers tot andere crypto analisten en is een van de meest beëdigde standaarden in de cryptocurrency gemeenschap. Het model projecteert dat elke BTC uiteindelijk $ 100.000 tot $ 1 miljoen en meer per munt waard zal zijn, en prijsactie is historisch perfect gevolgd.

bitcoin stock to flow

Negeer de ruis, koop BTC en houd het voor de lange termijn vast

“Als een uurwerk” blijft het model werken, zij het als een visueel verschil tussen deze cyclus en de laatste. Bitcoin bevindt zich momenteel boven de mediaan van het stock-to-flow-model, wat suggereert dat het momenteel overgewaardeerd is in vergelijking met de vorige cyclus.

Alle gevallen waarin de prijsactie boven de mediaan afweken daterend uit 2011 en meest recent met de piek van 2019 hebben geresulteerd in een steile correctie daaronder.

Dit kan een van de volgende twee dingen betekenen: de huidige cyclus is veel optimistischer dan in 2017 en nadert de laatste golf van de huidige uptrend voordat deze wordt gecorrigeerd, of er komt een correctie eerder dan verwacht voordat de uptrend wordt hervat tot $ 100.000 per munt en meer. .

Maakt het uiteindelijk echt uit wat de prijs per munt momenteel is, of wanneer de cryptocurrency corrigeert? Met Bitcoin traceren langs het stock-to-flow-model “als een uurwerk”, keer op keer, en alleen erboven afwijken, niet eronder, op elk moment kopen en het lang genoeg vasthouden, zal hoe dan ook resultaten opleveren.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).