Bitcoin blijft kracht uitstralen ondanks dat de prijs 38% onder zijn all-time high staat. Deze kracht wordt echter toegeschreven aan verschillende redenen die volgens experts belangrijke recepten zijn om deze winter een aanhoudende bull-run te ontketenen.

Uitstroom Bitcoin stijgt explosief

Een opvallende ontwikkeling is de abrupte stijging van de uitstroom van Bitcoin deze week. Volgens de laatste gegevens van Cryptoquant is er woensdag meer dan 26.300 BTC uit exchanges gehaald, terwijl IntotheBlock op maandag een uitstroom van 30.054 BTC rapporteerde. De laatste keer dat zo’n grote uitputting plaatsvond was in september 2021, de inluiding van een bull markt die een prijsstijging van meer dan 66% zag.

C:\Users\Newton\Downloads\New folder\FI-zDrsXMAEGN4p.png

De uitstroom van Bitcoin wordt gezien als een stimulans voor de markt, omdat het risico op verkoop van Bitcoin, met een prijsdaling tot gevolg, erdoor afneemt. Uitstromen zorgen er ook voor dat er meer wordt gekocht, wat essentieel is om een stijging van de cryptoprijs kracht bij te zetten.

Maak een account of ga naar trading bot.

Een onbesliste Fed

Nu de Fed steeds meer het geduld van haar burgers verliest vanwege haar besluiteloosheid ondanks de uit de pan rijzende inflatie, denken experts dat Bitcoin een koppositie kan innemen vanwege haar anti-inflatieverhaal.

Volgens Mike McGlone van Bloomberg zou een mogelijke renteverhoging weliswaar kortstondig invloed kunnen hebben op de prijsstijging van Bitcoin, maar zal de cryptocurrency hoogstwaarschijnlijk sterk uit de hoek komen.

Bitcoin staat voor een uitdaging in 2022 vs. dalende risico-activa, maar de crypto heeft potentieel om stand te houden, denken wij”, betoogt hij.

Jurrien Timmer, directeur Global Macro Fidelity zegt dat hij niet geschokt is dat de crypto gecorrigeerd is. Hij schrijft dit toe aan de havikachtige houding van de Fed ten aanzien van inflatie, wat ertoe heeft geleid dat liquiditeitsgedreven momentum plays onder druk bleven staan.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Bitcoins belangrijkste buigpunt

Timmer baseert zijn argument op zijn S-Curve model en is ervan overtuigd dat Bitcoin al bij $40.000 is gedoken. Volgens zijn model laat de slapende indicator van Bitcoin zien dat de asset al oversold is bij $40.000, net zoals het was bij $30.000.

“Al met al vertellen deze grafieken mij dat Bitcoin zowel technische als fundamentele steun zou moeten hebben op $40k. Dat wil niet zeggen dat het niet lager kan, maar het lijkt erop dat $40k de nieuwe $30k is.”

Zijn argument wordt verder ondersteund door Flori Marquez, de mede-oprichter van Blockfi. Tijdens een recent interview met CNBC zei ze:

“Het tweejarig rendement vanaf vandaag, Bitcoin is eigenlijk 416% gestegen, dus dit $40K niveau is eigenlijk heel spannend voor de meeste crypto investeerders.”

Bij het ter perse gaan is Bitcoin al van het $40.000-niveau afgestuiterd en wisselt het handen uit op $43.000 met beurzen die een aanzienlijke onbalans vertonen tussen de prijzen van vraag en aanbod omdat kopers zich blijven opstapelen.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.