Ryan Watkins, een auteur en crypto-analist bij Messari, heeft op 23 juni 2020 zijn twitter gebruikt om te onthullen dat de prijs van Bitcoin (BTC) $ 50.000 kan overstijgen als institutionele beleggers zoals hedgefondsen, family offices en anderen Paul Tudor’s voorbeeld volgen en Bitcoin (BTC) kopen met ten minste 1% van hun vermogen in beheer (AUM).

Bitcoin-prijs zou gemakkelijk $ 50k kunnen overtreffen

Zoals eerder gemeld door BTCManager in mei 2020, onthulde een zeer succesvolle hedgefondsbeheerder, Paul Tudor Jones, dat hij een laag een cijferig percentage van de AUM van zijn bedrijf in Bitcoin zou toewijzen om zich af te dekken tegen wat hij de ‘grote monetaire inflatie’ noemt. . ‘

Tudor merkte destijds op dat:

“De beste winst maximalisatie strategie is om het snelste paard te bezitten. Als ik gedwongen ben te voorspellen, is mijn beste gok bitcoin. We zijn getuige van de grote monetaire inflatie, een ongekende uitbreiding van elke vorm van geld, in tegenstelling tot alles wat de ontwikkelde wereld ooit heeft gezien. ‘

In de nieuwste ontwikkeling heeft de crypto-analist van Messari, Ryan Watkins, zijn onderzoeksresultaten vrijgegeven, die ons een beeld geven van wat er zou kunnen gebeuren met de prijs van ‘s werelds pionierende cryptocurrency als alle institutionele beleggers slechts 1 procent van hun AUM aan Bitcoin zouden toewijzen.

Watkins tweette:

‘Hoe zou het eruit zien als institutionele beleggers Paul Tudor Jones zouden volgen en een’ laag percentage met één cijfer ‘zouden toewijzen aan #Bitcoin? Dit is wat we hebben gevonden met onze beste schattingen van de wereldwijde institutionele belegger AUM. TL; DR? Honderden miljarden, zo niet biljoenen $ aan instroom. ‘

Watkins heeft zijn voorspelling ondersteund met Chris Burniske’s Cryptoassets: Flow & Reflexivity-onderzoeksrapport en heeft duidelijk gemaakt dat “een totale institutionele toewijzing van 1 procent aan Bitcoin gemakkelijk zijn marktkapitalisatie boven de $ 1 biljoen of meer dan $ 50.000 per BTC kan brengen.”

Interessant is dat Watkins categorisch heeft verklaard dat, ondanks het feit dat Bitcoin mogelijk geen institutionele investeerders nodig heeft om te slagen, zoals blijkt uit de exponentiële groei van het digitale activum in termen van acceptatie en prijsactie sinds de lancering meer dan een decennium geleden, de instroom van deze grote walvissen laat de revolutionaire munt echter zijn status als bonafide waardevoorraad behouden.

In gerelateerd nieuws kwamen op 23 juni 2020 rapporten naar voren dat PayPal en Venmo, het toonaangevende gecentraliseerde betalingsplatform, de voorbereidingen treffen om te beginnen met het aanbieden van Bitcoin-handelsdiensten aan hun gebruikers. Als alles volgens plan verloopt, kunnen PayPal- en Venmo gebruikers binnenkort hun Bitcoin en andere large-cap crypto’s rechtstreeks vanaf hun accounts kopen of verkopen.