Bitcoin Wallet Provider ontvangt een speciale licentie van de Britse regulator

//Bitcoin Wallet Provider ontvangt een speciale licentie van de Britse regulator

Bitcoin Wallet Provider ontvangt een speciale licentie van de Britse regulator

Wirex is een in Londen gevestigde bitcoin-portemonnee en betaalkaartprovider. Nu hebben ze aangekondigd dat de onderneming het derde crypto-gerelateerd bedrijf is dat een zogenoemde e-geldlicentie van Britse financiële toezichthouders heeft mogen ontvangen.

Heel de EU

De betreffende licentie wordt uitgegeven door de financiële autoriteit van het Verenigd Koninkrijk en maakt het voor Wirex mogelijk om elektronisch geld te verstrekken en betalingsdiensten aan te bieden in de gehele Europese Unie (EU) en de Europese Vrijhandelsassociatie.

In een reactie op de goedkeuring zei de mede-oprichter van Wirex (Pavel Matveev), dat het aanvragen van de licentie een poging was om zijn e-gelddiensten in de ‘Europese economische ruimte’ te verbeteren en te verfijnen. Hier voegde hij het volgende aan toe:

“Het hebben van onze eigen officiële hoofdlicentie, in plaats van de al bestaande FCA-agentschaplicentie, betekent dat wij onze efficiëntie kunnen verhogen en onze kosten kunnen verlagen. Dit is goed voor ons als organisatie maar ook voor de klant.” Ook zal de licentie het voor Wirex mogelijk maken om een snellere en beter reagerende service aan te bieden aan haar klanten die lagere tarieven handhaaft dan op huidig moment.

 

Bron Newsbit

By |2018-08-24T14:04:24+00:00augustus 24th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie