WhatsApp gebruikers kunnen nu onder andere Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) verzenden en ontvangen via het populaire berichten platform dankzij de Lite.Im bot. Dit is de laatste ontwikkeling om het cryptocurrency transactie proces te vereenvoudigen, waardoor digitale valuta dichter bij het mainstream publiek gebracht wordt.

Bitcoin verzenden op WhatsApp

In een tweet gepubliceerd door Zulu Republic op zondag (19 mei 2019), kondigde het digitale platform aan dat zijn cryptocurrency berichten platform Lite.Im een ​​eenvoudige manier had geïntroduceerd om bitcoin via WhatsApp te verzenden en ontvangen.

Gebruikers hoeven alleen maar de Lite.Im WhatsApp-bot toe te voegen en de aanwijzingen op het scherm te volgen. Er zijn talloze opties voor gebruikers naast het verzenden en ontvangen van BTC en LTC.

Met de service kunnen mensen ook cryptocurrency verdienen via een referral programma. Er zijn ook opties waarmee gebruikers hun standaardmunt kunnen instellen en hun voorkeurstaal kunnen selecteren.

Momenteel zijn de twee standaardtalen Engels en Spaans. De service ondersteunt ook het verzenden en ontvangen van Ether (ETH) en ZTX – het native token op het Zulu Republic-platform.

BTC-transacties eenvoudiger maken

Een service waarbij mensen berichten apps kunnen gebruiken om cryptocurrency te versturen maakt het veel eenvoudiger voor de niet technische gebruikers. Lite.Im heeft al soortgelijke services voor Facebook Messenger, Telegram en SMS.

Volgens het bedrijf is ‘social messaging’ een belangrijk onderdeel van een bredere acceptatie van cryptocurrency. WhatsApp heeft zelf al in bijna alle uithoeken van de wereld gebruikers. Gezamenlijk meer dan 1,5 miljard gebruikers.

Nu mobiele geldtransacties gemakkelijker worden op plaatsen in Zuidoost-Azië en Afrika, is er de mogelijkheid dat meer mensen zonder bankrekening meer toegang krijgen tot verschillende betaaloplossingen.

Alleen al in 2019 is er een hele reeks aankondigingen gekomen van verschillende bedrijven over plannen om Bitcoin te adopteren. Van trading desks tot acceptatie als ruilmiddel, de nummer één cryptocurrency blijft het nieuws domineren.

Veel critici in de branche zeggen dat BTC een meer volwassen vermogenscategorie wordt en goed op weg om aan de verwachtingen van veel early adopters te voldoen.

Competitie voor ‘Facebook Coin’

Omdat Facebook zijn eigen cryptocurrency plannen heeft, kan Lite.Im mogelijk worden gezien als concurrentie. Er is geen officiele reactie over de exacte aard van de virtuele valuta van de social messaging gigant, maar geruchten gaan dat het een “Bitcoin-achtig” cryptocurrency token gaat zijn.

Hoewel het is alsof FBCoin allesbehalve is. Gelukkig kun je al bitcoin verzenden via Whats App.

Wat denk je over sms en op social media gebaseerde Bitcoin-transacties? Laat het ons weten in de comments hieronder.