Zowel de technische aspecten van Bitcoin als de analyse van indicatoren op de keten zijn “enorm optimistisch”, zegt Vailshire Capital Management, waarbij BTC / USD driedaagse hoogtepunten bereikt. Een nieuwe doorbraak van Bitcoin (BTC) is “op handen” en hoogstwaarschijnlijk positief, zegt hedgefonds Vailshire Capital Management.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

In een tweet op 19 januari beschreef Jeff Ross, de oprichter en CEO van het bedrijf, de vooruitzichten voor de prestaties van BTC als “enorm optimistisch”.

Vailshire Capital ‘standvastig long ‘ BTC

Met behulp van een combinatie van on-chain metrics en macro-inzicht, benadrukte Ross een naderend einde van de range en consolidatie die deze week in de Bitcoin prijs te zien zijn.

“Update over Bitcoin technieken … Uitbarsting aanstaande. Richting nog onbeslist. Macroview: Wild bullish. On-chain analyse: wild bullish,” schreef hij.

“Waarschijnlijk een opwaartse beweging. Kortetermijndips zullen met kracht worden gekocht. Vailshire Partners LP blijft standvastig lang.”

Zijn opmerkingen komen omdat het Bitcoin sentiment na de vakantie lijkt terug te keren naar “business as usual”, waarbij vermogensbeheergigant Grayscale zijn grootste eendaagse BTC-aankoop ooit heeft gedaan – ongeveer $ 700 miljoen vanaf dinsdag.

Bitcoin mining difficulty en hash-snelheid. Bron: Digital Assets Data

Zoals eerder gemeld hebben zowel de netwerk moeilijkheidsgraad als de hash-rate nieuwe recordhoogtes bereikt, en de verwachting is dat de prijs zal stijgen om dit voorbeeld te volgen. Ether (ETH), de tweede grootste cryptocurrency na Bitcoin, versloeg zijn all time high van 2018 vandaag.

BTC / USD-grafiek met gemarkeerde uitbreidingsopties. Bron: Jeff Ross / Twitter / TradingView

PlanB: alle ogen op maandelijkse sluiting

Vailshire staat ondertussen niet alleen in zijn optimisme over de vooruitzichten van Bitcoin deze week. In de laatste update van zijn stock-to-flow Bitcoin prijsmodel, keek kwantitatief analist PlanB naar de mogelijkheid dat BTC / USD binnenkort het “point of no return” gaat passeren.

Dit, zo legt hij uit, zou gebeuren als de maandelijkse afsluiting van januari aanzienlijk hoger zou zijn dan de huidige spotkoers bijvoorbeeld rond de $ 48.000.

Door dit te doen, zou Bitcoin zijn status versterken binnen de theorieën van stock-to-flow, inclusief de overgang naar een actief met een marktkapitalisatie van maximaal $ 29 biljoen, zoals gedicteerd door PlanB’s stock-to-flow cross asset model (S2FX).

Bitcoin prijsprestaties ten opzichte van halveringsgrafiek. Bron: PlanB / Twitter

“Een grotere maandelijkse sprong naar bitcoin $ 48K zou een mooie kloof creëren tussen maandelijkse punten. Deze hiaten markeren meestal het point of no return (rode pijlen), ic de faseovergang naar # phase5,” merkte hij op tijdens het uploaden van de grafiek naar Twitter.

Niet iedereen was overtuigd. In een update waarschuwde een markt analist dat de komende dagen cruciaal zouden zijn als Bitcoin bearish druk wil vermijden.

BTC / USDT 3-daagse kaarsgrafiek. Bron: Twitter / @ filbfilb

De reden, zei hij, kwam van herhaalde waarschuwingssignalen van zijn Predator handelsinstrument.

“Predator drukte zijn tweede gele kaars in de aanloop naar Bitcoin”, legde hij uit.

“De laatste zou kunnen worden genegeerd omdat de volgende kaars groen was. Drie dagen om het op te lossen, of het kan een langere chopsolidation / retrace IMO betekenen.”

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro: