Bitcoin heeft zojuist een nieuw record bereikt op topbeurzen zoals Binance en Bitstamp. Dit werd gekenmerkt door een instroom van retail interesse in de cryptocurrency, zoals veel reguliere media meldden dat BTC nieuwe recordhoogtes bereikte.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Velen zien dit als een validatie van de use-case van Bitcoin als een opslag van waarde. De cryptocurrency die erin slaagde zo hard te stijgen vanaf de dieptepunten in maart, heeft veel bulls tevredengesteld die dachten dat de munt toen ondergewaardeerd was.

Bitcoin trending op Twitter

Bitcoin was tijdelijk populair op Twitter tijdens deze sterke stijging. Voor sommigen blijft het een trend op het sociale mediaplatform, hoewel het lijkt af te hangen van de regio waarin u zich bevindt.

De meeste van de posts hadden betrekking op het hoogste punt ooit. Velen tweetten hun opwinding dat de munt zijn hoogste punt ooit had bereikt, waarbij velen verwezen naar het feit dat dit lang aan de gang was voor Bitcoin en degenen die de munt hadden gevolgd. Velen die hebben getweet, zijn zwaar betrokken bij de ruimte, zoals Tyler Winklevoss van Gemini. Er waren echter niet crypto investeerders die de prestatie ook noemden.

Ook Ethereum werd door sommige individuen als trending beschouwd. ETH presteerde de afgelopen 24 uur zelfs beter dan Bitcoin, met een stijging van 10% terwijl de leidende cryptocurrency ongeveer 6% won.

Institutionele FOMO

Instellingen nemen ook deel aan Bitcoin, door nieuwkomers in de detailhandel te volgen. Sommigen hebben zelfs gezegd dat instellingen de particuliere beleggers in deze marktcyclus daadwerkelijk voorlopen.

Volgens rapporten beveelt vermogensbeheerder AllianceBernstein Bitcoin aan.

Een prominente bestuurder bij het bedrijf merkte onlangs op dat de cryptocurrency een rol zou moeten spelen in de portefeuilles van beleggers.

Dit komt nadat een aantal andere vooraanstaande vermogensbeheerders soortgelijke beweringen hebben gedaan. Stan Druckenmiller, een Wall Street-legende, zei bijvoorbeeld onlangs dat hij denkt dat Bitcoin beter zal presteren dan goud vanwege macrotrends, namelijk de millennium invloed op markten en de inflatie van de dollar.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin prijs in Euro: