Bitcoin krijgt sinds de halving steeds meer aandacht. Dan worden er ook altijd weer veel voorspellingen gedaan over de Bitcoin koers. Raoul Pal heeft er ook uitspraak over gedaan. Hij denkt dat BTC 467.000 dollar kan bereiken onder de juiste omstandigheden.

Bitvavo
Maak een account en begin direct voordelig te handelen

De bekende Bitcoin investeerder Raoul Pal heeft voorspeld dat de Bitcoin koers op de lange termijn kan oplopen tot 467.000 dollar. Voordat Pal met deze voorspelling kwam had ook hedgefonds manager Mark Yusko voorspeld dat de prijs zo hoog kan oplopen. Bitcoin koerst op het moment van schrijven zo rond 9.500 dollar, maar analisten zijn van mening dat de crypto prijsstijging onder de juiste omstandigheden pas stopt bij 467.000 dollar.

Bitcoin prijsvoorspelling door Raoul Pal

Een van deze omstandigheden is dat de bitcoin koers de goudmarkt moet inhalen, en de andere voorwaarde is dat de crypto in een sterk ecosysteem opereert, omdat het op deze manier tot miljoenen zou kunnen oplopen. Pal zei dat als Bitcoin een ecosysteem wordt (hij denkt dat bitcoin dit in zich heeft) dan kan de totale bitcoinmarkt met gemak oplopen tot 10 biljoen dollar.

De marktkapitalisatie van bitcoin is op dit moment 177 miljard dollar, volgens data van CoinMarketCap. Ter vergelijking, de marktkapitalisatie van goud is 8 biljoen dollar. De totale marktwaarde van bitcoin is slechts 2,2 procent in vergelijking met goud. Of om in clichés te spreken: bitcoin staat nog in de kinderschoenen.

Bitcoin’s hedge over goud

Verschillende beleggers zijn op zoek naar alternatieve manieren om fondsen te beleggen buiten de gebruikelijke traditionele manieren van beleggen. De beurs brengt ook veel onzekerheid vanwege het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Ook zal het beleid van de FED leiden tot record-hoge hoeveelheden fiat en dit kan alleen maar leiden tot devaluatie van de Amerikaanse dollar. Dit is een ander probleem voor investeerders.

Hedgefondsbeheerders kiezen steeds vaker voor een investering in bitcoin. Paul John Tudor bijvoorbeeld zei dat 2 procent van zijn vermogen in bitcoin zit als een manier om met inflatie om te gaan. Peter Schiff daarentegen gelooft in goud als een van de beste afdekkingen tegen de marktvolatiliteit. Maar met goud stuit je op het probleem van de waardeoverdracht.

Bitcoin is echter een blockchainnetwerk dat gerund wordt door nodes, miners en ontwikkelaars. Elke transactie op de blockchain is vergelijkbaar met een stukje data dat door mijnwerkers wordt gescreend. Op die manier is het transparant, gemakkelijk en snel om waarde over te dragen, in tegenstelling tot goud.

De CEO van Xapo Wences Casares is van mening dat elke investeerder op zijn minst een bepaald bedrag in Bitcoin zou moeten investeren. Hij voorspelt dat de crypto 1 miljoen dollar zou bereiken als meer dan 3 miljard mensen de digitale munt gebruiken.

Rich Dad Poor Dad auteur doet ook duit in het zakje

De auteur van de “Rich Dad Poor Dad” -serie over financiële boeken, Robert Kiyosaki, zegt dat hij gelooft dat Bitcoin zal oplopen tot 75.000 dollar, aangezien de Amerikaanse economie ten onder gaat door de wereldwijde pandemie.

In een virale tweet zegt Kiyosaki dat hij gokt op harde activa zoals goud en Bitcoin om zich voor te bereiden op een mogelijke economische crisis als gevolg van misleidend overheidsbeleid.

“De ECONOMIE gaat dood. FED incompetent. Volgende BAILOUT biljoenen aan pensioenen. HOOP vervaagt. Meer goudzilver Bitcoin gekocht. GOUD @ $ 1700. Voorspel $ 3000 in 1 jaar. Zilver @ $ 17. Voorspel $ 40 in 5 jaar. Bitcoin @ $ 9800. Voorspel $ 75.000 in 3 jaar. BID voor de BESTE, BEREID VOOR op het SLECHTSTE. ”

Crypto Twitter legt Bitcoin niet goed uit aan een uitgeputte JK Rowling

Harry Potter-auteur, J.K. Rowling, heeft onlangs gevraagd om een ​​uitleg van Bitcoin (BTC) op Twitter, met een enorme hoeveelheid commentaar van de crypto gemeenschap.

“Dit begon als een grap, maar nu ben ik bang dat ik nooit meer zal kunnen inloggen op Twitter zonder dat iemand boos wordt dat ik geen Bitcoin bezit”, tweette Rowling op 15 mei en voegde toe:

Op een dag zie je een verwarde oude vrouw op straat proberen een Harry Potter-boek te ruilen voor een aardappel. Wees aardig. Ze probeerde het te begrijpen. ‘

Bijna de hele cryptogemeenschap kwam opdagen voor commentaar.
Als reactie op een tweet van 15 mei van journalist Leigh Cuen, vroeg Rowling om uitleg over Bitcoin. Mensen van heinde en verre overspoelden daarna het sociale mediaplatform.

Onder de opkomst probeerde Ethereum-maker Vitalik Buterin een korte uitleg, crypto-auteur Saifedean Ammous bood een exemplaar van zijn boek aan en voormalig Forbes-medewerker Laura Shin stuurde haar in de richting van een aflevering van haar podcast.

Crypto YouTuber en programmeur, Ivan on Tech, merkte op dat Rowling gewoon jaloers is dat ze de activa niet vroeg genoeg had gekocht om tonnen buit te maken.

Techmagnaat Elon Musk stemde zelfs in en stelde Bitcoin als potentieel aantrekkelijk tegen het afdrukken van geld door de overheid, hoewel hij nog steeds slechts 0,25 BTC bezit.

Rowling beschreef de uitleg als gebrabbel:

Na verschillende verklarende pogingen van crypto Twitter dreuzels, zei de beroemde auteur dat het allemaal nog steeds klonk als verwarrend gebrabbel, terwijl ze toegaf dat ze tijdens haar Bitcoin-gerelateerde commentaar ook verschillende alcoholische dranken had gedronken.

Bitvavo
Maak een account en begin direct voordelig te handelen

Rowling merkte vaak op dat ze Bitcoin niet begreep. Te midden van de hectische en wervelende uitleg zei Rowling:

God zegene ieder van jullie nu serieus bitcoin aan mij uit te leggen alsof ik het zal begrijpen als je het goed opsplitst. Dit soort dingen zijn witte ruis voor mij. Ik kan en zal Bitcoin nooit begrijpen, maar ik hou van je omdat je denkt dat ik het kan of wil. “