Een samenvloeiing van twee klassieke technische indicatoren suggereert dat Bitcoin op korte termijn $ 50.000 zal bereiken.

Beide patronen, die Bull Flag en Bull Pennant worden genoemd, vertegenwoordigen een periode van consolidatie na een sterke opwaartse trend, behalve met verschillende structuren. Bull Flags zien er bijvoorbeeld uit als naar beneden hellende kanalen, waarin een asset lager beweegt en een spoor van grotere dieptepunten en kleinere dieptepunten achterlaat.

Ondertussen zien Bull Pennants eruit als een symmetrische driehoek, waarin de prijs grotere dieptepunten en kleinere hoogtepunten vormt totdat de bovenste en onderste trendlijnen samenkomen. Beide indicatoren wijzen op voortzetting van de trend, wat betekent dat een activum waarschijnlijk naar boven zal uitbreken na het verlaten van hun bandbreedte.

De lengte van de breakout komt zo hoog als de hoogte van de flagpole, d.w.z. de opwaartse trend vóór de consolidatie.

Dubbel bullish


Bitcoin vormt de twee bullish patronen op zijn één uur chart, waarbij de lengte van de vorige flagpole $ 8.750 bedroeg. Daarom merken de indicatoren op dat de volgende prijsuitbraak BTC / USD zou kunnen oplopen tot $ 8.725.

Vanaf nu handelt het paar net boven $ 45.000. Aangezien het verder consolideert in het Pennant patroon en de top bereikt (~ $ 44.500) voordat een breakout wordt gesuggereerd, zou het opwaartse koersdoel verschuiven naar $ 53.225 (na toevoeging van $ 44.500 en $ 8.725). Dezelfde theorie geldt voor de Bullish Flag indicator, zoals weergegeven in de onderstaande grafiek, behalve dat het doorbraakdoel kan variëren.

Als de retracement dieper gaat dan 50 procent, kan dit de hele Bullish Flag structuur ongeldig maken. Ondertussen zou een uitbraak boven de bovenste trendlijn kunnen leiden tot een hogere vlucht met een lengte die mogelijk gelijk is aan de grootte van de flagpole (wederom $ 8.725). De beweging zou gepaard moeten gaan met een piek in handelsvolumes en momentum (weergegeven via de Relative Strength Indicator in de bovenstaande grafiek).

BITCOIN FUNDAMENTALS


Meer redenen om optimistisch te blijven over Bitcoin komen van recente gebeurtenissen, waaronder Tesla’s investering van $ 1,5 miljard in de cryptocurrency als alternatief voor zijn kasreserves en de hoop van Twitter om de transactie te kopiëren. Veel analisten zijn van mening dat Bitcoin de facto een aanwinst zou worden op de balansen van bedrijven.

“Bitcoin is ontworpen om uw balans om te zetten van een passief in een actief”, zegt Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy. “Het is een miljoen keer beter dan goud; het beweegt met de snelheid van het licht, meer dan 100 miljoen mensen gebruiken het nu en benaderen 1 miljard gebruikers in vijf jaar, met millennials voorop. “

Ki-Young Ju, de CEO van blockchain analysebedrijf CryptoQuant, merkte ook een piek op in stablecoin stortingen op alle cryptocurrency exchanges. Het betekent meestal dat handelaren hun beurzen laden met aan dollar gekoppelde tokens om ze later te gebruiken om cryptocurrencies zoals bitcoin te kopen.

“Ik denk dat we binnenkort 50k zullen zien,” zei meneer Ju.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).

Meer Cryptocurrency nieuws.