Statistieken laten zien waarom Bitcoin pumps en dumps er zijn en de redenen zijn eenvoudiger dan u zich misschien kunt voorstellen.

Bitcoin (BTC) bevindt zich nog steeds aan de “onderkant” van een 2021-zeepbel, suggereert nieuwe datatracking-mijnwerker en beleggersgedrag.

In het laatste signaal dat de prijsactie van BTC nog steeds een groot groeipotentieel heeft, toonde onderzoeker Geert Jan Cap bullish signalen afkomstig van de thermocap van Bitcoin.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Thermocap suggereert dat Bitcoin net is begonnen

Thermocap is een statistiek die tot doel heeft de prijscycli van Bitcoin te volgen op basis van acties van miners en investeerders met betrekking tot het kopen en verkopen van BTC.

Het maakt gebruik van de zogenaamde thermocap multiple die de Bitcoin prijs op een bepaalde dag deelt door de cumulatieve bloksubsidie of alle beloningen die miners vanaf dag één verdienen.

De resulterende waarde geeft inzicht in hoe winstgevend het is om tegen een bepaalde prijs te verkopen en daarom waarom prijsvolatiliteit op verschillende momenten in de geschiedenis van Bitcoin kan zijn ontstaan.

“Het laat zien wanneer een bubbel in de prijs aanwezig was met een zeer hoge signaal ruisverhouding”, legt een inleiding tot de statistiek uit, eraan toevoegend dat thermocap ook “vergelijking van de bubbel pieken mogelijk maakt” en “een relatief constante waarde lijkt te vertonen van het veelvoud voor ‘gezonde’ prijsniveaus ‘naast andere voordelen.

Op 17 januari 2021 stond de thermocap veelvoud van Bitcoin op 17,5, een daling ten opzichte van een recent record van 20 eerder in de maand.

Gezien het feit dat bubbel activiteit historisch plaatsvindt tussen 16 en 60, is het meteen duidelijk dat Bitcoin nog steeds aanzienlijke ruimte heeft om deze bull cyclus te verkennen.

Bitcoin thermocap vs. BTC/USD grafiek. Bron: Geert Jan Cap/ Twitter.

“We bevinden ons nog steeds in het dieptepunt van de bubbel fase van ’21,” vatte Cap samen in begeleidende Twitter-opmerkingen.

Weak hans sell offs bepalen de bear markten van BTC

In termen van hoe HODLers prijs actie veroorzaken en erop reageren, gelooft statisticus Willy Woo dat een cyclus van zwakke handen (die FOMO verkopen tijdens elke bearmarkt) de levensduur van Bitcoin een bewijsbaar fenomeen is dat invloed heeft op het narratief.

Zondag benadrukte Woo dat de prijs van Bitcoin – Amerikaanse dollars opgeslagen in het netwerk – hoger was dan de spotprijs tijdens bodems zowel eind 2018 als maart 2020. In het eerste geval daalde BTC / USD 85% ten opzichte van de vorige top in de buurt van $ 20.000.

“Zwakke handen (kopers die kopen onder FOMO) capituleren altijd, waardoor doordachte kopers met sterke handen koopjes kunnen krijgen,” merkte hij op.

“Dit gebeurt in ELKE beercyclus.”

Bitcoin gerealiseerde prijs grafiek. Bron: Willy Woo/ Twitter

De commentaren zijn bijzonder actueel gezien de recente markttrends, aangezien Bitcoin klom naar $ 42.000, verkocht werd tot $ 30.000 en vervolgens opnieuw $ 40.000 bereikte, allemaal binnen een week.

Zoals gemeld wezen de gegevens op het afnemen van wallets met een klein saldo, terwijl het aantal portefeuilles met een saldo van 1.000 BTC of meer toenam. Er was een overdracht van bitcoins van kleine investeerders naar whakes aan de gang, waarschuwden analisten, waarbij ze verkopers opriepen om tijdens dergelijke vluchtige omstandigheden geen afstand te doen van hun fondsen.

“Het verhaal voor elke bear- en bullmarkt veranderingen van cyclus tot cyclus, maar het effectieve mechanisme is hetzelfde”, concludeerde Woo.

“Het heeft weinig waarde om marktnieuws en verhalen uit de industrie te lezen. Naar mijn mening is het volgen van kapitaalstromen in relatie tot de gedragspatronen van deelnemers beter.”

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro: