Volgens Mark Cuban is Ethereum een geweldige investeringsmogelijkheid, terwijl Bitcoin beter is dan goud.

De eigenaar van de Dallas Mavericks – Mark Cuban – prees Ethereum en zijn oorspronkelijke cryptocurrency als de investeringsoptie met het meeste opwaartse potentieel. Sprekend over bitcoin, zei hij nogmaals dat het superieur is aan goud.

Beleggers zouden ETH moeten kiezen

In een recent interview voor CNBC adviseerde de Amerikaanse miljardair Mark Cuban beginners in de cryptocurrency-industrie om Ethereum (ETH) te kiezen als beleggingskeuze. Volgens hem heeft het het grootste opwaarts potentieel:

“Als investering denk ik dat Ethereum de meeste upside heeft.”

Ondanks dat hij in het verleden betoogde dat het makkelijker is om bananen te verhandelen dan bitcoin, heeft Cuban nu een heel ander standpunt over de grootste cryptocurrency. Hij prijst het vaak aan als een beter financieel instrument dan goud, en deed dat in het meest recente interview nog eens dunnetjes over door te zeggen: “bitcoin is beter dan goud.”

De eigenaar van de Dallas Mavericks krabbelde ook nog even over het onderwerp Dogecoin. Hij zei dat het omgaan met de meme-coin een goede manier zou kunnen zijn om te leren hoe de cryptocurrency markt functioneert door het te bestempelen als een “leuke” investeringsoptie.

“Ik heb nooit iemand verteld dat het een geweldige investering is, ik heb vaak gezegd dat het een geweldige manier is om te begrijpen hoe cryptocurrency werkt, hoe te investeren in de markt,” verklaarde Cuban vorige week.

Het is vermeldenswaard dat zijn NBA-team cryptocurrencies accepteert als betaalmethode voor tickets en merchandise-producten, met Dogecoin als een van hen. In feite gebruiken de meeste fans de meme munt in plaats van bitcoin in die transacties, omdat de eerste “gemakkelijk te besteden is,” terwijl de laatste een waardevol actief is voor de lange termijn.

Kan Ethereum Bitcoin ‘ontgroeien’?

Het idee dat Ethereum de meest dominante digitale activa wordt, cirkelt al een tijdje rond in de crypto wereld. In mei van dit jaar gaf Cuban zijn redenen waarom Ethereum uiteindelijk Bitcoin zal doen ” ontgroeien “.

Bitvavo

De ondernemer gelooft dat ETH superieur is aan BTC omdat het veel meer transacties per seconde toelaat en in staat is om smart contracts te ondersteunen. Hij wees er ook op dat de ontwikkelingsinspanningen op het netwerk van Ethereum die van Bitcoin overtreffen:

“Het aantal transacties en de diversiteit aan transactietypes samen met de ontwikkelingsinspanningen in Ethereum zullen Bitcoin in het niet doen vallen. Het gebruik van Ethereum is veel hoger.”

Nigel Green – oprichter van deVere Group – heeft zich ook uitgesproken over het onderwerp. Hij zei dat Ethereum het meest gevraagde ontwikkelplatform is voor smart contracts, terwijl het native token – ether – een “hoger niveau van real-use potentieel” heeft dan bitcoin. Hiermee rekening houdend, gelooft Green dat Ethereum de leidende cryptocurrency in de komende vijf jaar zal overtreffen.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.