Bitcoin stijgt ruim 10 procent tot $7.500 – andere grote cryptomunten doen het nog beter

//Bitcoin stijgt ruim 10 procent tot $7.500 – andere grote cryptomunten doen het nog beter

Bitcoin stijgt ruim 10 procent tot $7.500 – andere grote cryptomunten doen het nog beter

De bitcoin is woensdag voor het eerst in een maand tijd tot boven de 7.500 dollar gestegen. Op moment van schrijven wordt de cryptovaluta volgens data van Coinmarketcap voor zo’n 7.450 dollar (6.332 euro) verhandeld.

Veel cryptomunten gingen vorige maand onderuit na een grote hack bij het Zuid-Koreaanse handelsplatform Coinrail. Daarnaast drukten zorgen over strengere regels rond cryptohandel in China de koersen.

Die zorgen lijken met de recente stijging naar de achtergrond te verdwijnen. Ook de vermeende interesse van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock in digitale valuta’s stuwde de waarde. BlackRock zou een team hebben gevormd om te onderzoeken hoe de vermogensbeheerder kan profiteren van de handel in cryptomunten en blockchaintechnologie. Mogelijk wil BlackRock een actieve rol gaan spelen op de termijnmarkt voor cryptomunten.

Cardano, Stellar en EOS stijgen nog harder

Hieronder de gegevens van Coinmarketcap van de tien grootste cryptomunten naar marktwaarde. De bitcoin staat ruim 11 procent hoger dan 24 uur geleden, maar Cardano (+19%), Stellar (+17%) en EOS (+14%) doen het nog beter. Tether, de enige cryptovaluta in de top-10 die de afgelopen 24 uur minder waard is geworden, is gekoppeld aan de dollar.

2018 nog altijd geen goed jaar

Op 1 januari van dit jaar werd de bitcoin nog voor ruim 14.000 dollar verhandeld en een paar dagen later steeg de prijs naar boven de 17.000 dollar. 2018 is dus nog altijd geen goed jaar voor de grootste cryptomunt, die momenteel goed is voor 43 procent van de totale marktwaarde van cryptovaluta.

Toch is het een welkome stijging voor speculanten die op de bitcoin inzetten. In juni crashte de bitcoinkoers tot flink onder de 7.000 dollar; eind juni moest zelfs de grens van 6.000 dollar er even aan geloven.

De totale marktwaarde van cryptovaluta bedraagt woensdagochtend ruim 297 miljard dollar (252 miljard euro).

Bron Business Insider

By |2018-07-19T04:45:03+00:00juli 19th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie