De lancering van een Bitcoin ETF in de VS is bijna een “uitgemaakte zaak”, volgens analisten

De prijs van Bitcoin is gestegen naar een hoogste punt in meerdere maanden van $59.459 op de Bitstmamp beurs nadat Bloomberg meldde dat de U.S. Securities and Exchange Commission zich niet heeft verzet tegen de lancering van een op futures gebaseerd Bitcoin exchange-traded fund in de V.S.

BTC
Afbeelding van tradingview

Het mediakanaal citeert meerdere bronnen die bekend zijn met de zaak.

ProShares Bitcoin Strategy ETF, de allereerste ETF in de lijn, zal naar verwachting nu al volgende week met de handel beginnen.

Het rapport kwam enkele uren nadat de SEC in een tweet via haar beleggerseducatie-account zei dat “Voordat u investeert in een fonds dat Bitcoin-futures-contracten houdt, zorg ervoor dat u de potentiële risico’s en voordelen zorgvuldig afweegt.”

Bitcoin futures ETF’s verschillen van Bitcoin ETF’s in die zin dat ze zijn gebaseerd op futurescontracten en zijn gedeponeerd onder de regels voor beleggingsfondsen.

De SEC-voorzitter Gary Gensler toonde onlangs interesse in het beoordelen van aanvragen voor een bitcoin ETF gekoppeld aan futures onder de Investment Company Act van 1940.

Maar in die opmerkingen nam hij elke vermelding weg van spotproducten die zijn ingediend onder de Securities Act van 1933, volgens het vorige rapport van The Block.

Ondertussen heeft de SEC de deadlines voor vier Bitcoin spot ETF-aanvragen verschoven naar november en december.

Bitvavo

ETF-analist Eric Balchunas denkt dat de kans dat de SEC zo’n product goedkeurt nu naar 90 procent is gestegen, maar hij is nog niet klaar om “de zaak te sluiten.”

Zoals ik al zei, totdat deze kleine F-ers (ETF’s) letterlijk op de beurs verhandeld worden, ben ik nog niet klaar om deze zaak af te sluiten. Maar de kans is nu meer dan 90%, IMO.

De goedkeuring zou een belangrijke mijlpaal betekenen voor de industrie die al sinds 2013 zonder succes probeert een Bitcoin ETF te lanceren.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.