De sprint is nog niet voorbij voor de Bitcoin bulls, waarbij de prijs een paar uur geleden om 6:15 uur UTC (CoinDesk) met meer dan 12% is gestegen om een nieuw 2019 ATH te noteren op USD 12.919 – en de honger om boven USD te komen 13.000 lijkt op te bouwen. Op dit moment lijkt de prijs zeer comfortabel rond de USD 12.575.

Gisteren was het doel voor bulls dat de prijs minstens USD 11.000 moest zijn gedurende ten minste 24 uur, om een ​​aanhoudende opleving in momentum aan te geven. Dat is al gebeurd, met het laagste 24 uurs record van USD 11.071, maar het nieuws kon niet veel beter zijn geweest voor long traders, die een groei met dubbele cijfers niet zo snel naar nieuwe hoogtepunten hadden verwacht te zien gaan.

Britse handelaren zijn misschien niet wakker geweest om het te zien, maar degenen die op het punt staan ​​om op de handelsvloer te komen, zullen nu blij zijn om te zien dat de Bitcoin-prijs vandaag slechts minder dan 1% hoeft te verhogen om een ​​waarde van GBP 10.000 te breken.

Er is weinig anders om de vieringen te temperen, want met fundamentele gegevens zoals Bitcoin hashrate die een nieuwe ATH bereikt met 57 quintillion sha256 hashes als tweede:

Interessant is dat de Europese en Noord-Amerikaanse handel de afgelopen dag weinig deed om de grafieken te wijzigen, met een prijs van meer dan 12 uur in een smal USD 300-bereik tussen USD 11.100 en USD 11.400. Toen de Aziatische handel halverwege de week begon, begon de klim, dus dit geeft een verdere bevestiging van de vraag in dat deel van de wereld, zeker uit regio’s zoals Hong Kong waar politieke demonstranten actief op zoek zijn naar ander geld om te voorkomen bespied te worden.

De rest van de crypto markt moet het vurige spoor van Bitcoin nog inhalen. Ethereum legt solide winsten vast, die ook tijdens de piek naar een recordhoogte van USD 336 springen, maar de meeste anderen in de top 20 van marktkapitalisatie lijken achter te blijven.