Whales zijn misschien besluiteloos over accumuleren, maar bulls worden luidruchtig met hun Bitcoin koersdoelen.

Bitcoin (BTC) herwon nieuw terrein op 21 april, nadat beren er ‘s nachts niet in slaagden om controle te krijgen over de korte termijn prijsactie.

BTC/USD 1-daagse candle chart (Bitstamp). Bron: TradingView
Maak een account of ga naar trading bot.

Handelaar: Vasthouden $42.300 kan pad openen naar $50.000

Gegevens van TradingView toonden aan dat BTC/USD donderdag op Bitstamp nieuwe lokale highs van $42.455 bereikte.

Met de opening van Wall Street nog voor de boeg, betekende het opwaartse momentum dat het pair nu op zijn hoogste punt stond sinds 10 april. De openingsbel van woensdag ging niettemin gepaard met bearish prijsdruk, en traders bleven dus voorzichtig over wat er nu zou kunnen komen.

“Als de markt voortzetting wil zien, moet het die regio rond $42.3K voor Bitcoin kraken,” vertelde Cointelegraph contributor Michaël van de Poppe aan volgers op Twitter.

“Dit is ook een dagelijkse breaker. Als het breekt, ga ik ervan uit dat een nieuwe test van $46K om de hoek ligt en mogelijk $50k+.”

Veel stond een uitstapje naar $50.000 en het terugwinnen daarvan als steun in de weg. Zoals bronnen rapporteerde, hebben naast verschillende lange termijn voortschrijdende gemiddelden, de jaarlijkse open, samen met walvis verkoopgewoonten, de bulls er allemaal van weerhouden om uit de 2022 trading range te stappen.

“So far, so good for Bitcoin,” redeneerde Van de Poppe in zijn laatste update, waarbij hij opmerkte dat de U.S. dollar currency index (DXY) bleef retracen in wat traditioneel een zegen is voor crypto markten.

“Ik denk niet dat het gedaan is met de opwaartse beweging, want de $DXY toont zwakte.”

Ook aangemoedigd bij het vooruitzicht van sterkere BTC-prijsprestaties in aantocht was Blockchain-protocol Terra, nu bekend als een van de grootste Bitcoin-whales na de aankoop van bijna 45.000 BTC in 2022.

In een tweet op de dag beweerde het officiële account van de firma dat Bitcoin in de rij stond om “pittig te worden,” erop hintend dat het geen voortzetting van zijwaartse prijsactie verwachtte.

Whales niet in de stemming voor “up only” weddenschappen

Als we echter breder kijken naar de bewegingen van de walvissen, bleef het ontbreken van een overtuigende trend.

Zoals handelaar en analist Rekt Capital op de dag opmerkte, blijven de aan- en verkopen onder de grootste hodlers van Bitcoin gevangen in een smalle range.

“Aantal unieke adressen die min. 10K BTC bezitten neemt toe sinds Feb ’21,” merkte hij op naast gegevens van on-chain analytics firma Glassnode.

“Dat gezegd hebbende, de eerste tekenen van een Lower High vormen zich nu sommige whales posities hebben gelost op ~$43K. Whales accumuleren over het algemeen, maar sommigen verkochten onlangs. Zou de Hogere Laag herzien kunnen worden?”

10.000 BTC wallet cijfers vs. BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: Rekt Capital/ Twitter

Adressen met ten minste 10.000 BTC piekten in 2018, waarbij de bearmarkt bodem van december dat jaar een zware reallocatie veroorzaakte.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.