Bitcoin is teruggekeerd van zijn recente run naar $ 11.700 en wordt verhandeld op $ 11.400. De 5% -pomp van Bitcoin Cash heeft geholpen bij het terugwinnen van de 5e plek in termen van marktkapitalisatie.

Na een piek naar een nieuw maandelijks hoogtepunt van ongeveer $ 11.700, heeft Bitcoin zich de afgelopen 24 uur iets teruggetrokken en staat op $ 11.400. De meeste altcoins hebben dit voorbeeld gevolgd door kleine verliezen in kaart te brengen.

Bitcoin zakt naar $ 11.400

Gisteren ging Bitcoin omhoog en bereikte een nieuwe hoogte van 5 weken boven $ 11.720. In de daaropvolgende uren kon de primaire cryptocurrency zijn run niet volhouden en schommelde rond de $ 11.500.

BTC startte een nieuwe leg tot $ 11.560 (op Binance), maar verloor toen ongeveer $ 350 in slechts een paar uurlijkse candles. Als zodanig bracht Bitcoin zijn laagste punt in de loop van de dag van $ 11.310 in kaart.

Hoewel de cryptocurrency zich heeft hersteld van deze steile daling, staat BTC nog steeds ongeveer 1% lager op een 24-uursschaal. Bitcoin zit momenteel rond de $ 11.400. Interessant genoeg gebeurde dit ondanks het feit dat president Trump opriep tot extra economische stimulansen.

BTCUSD. Source: TradingView
BTCUSD. Bron: TradingView

De recente toegenomen correlatie tussen Bitcoin en Wall Street zou de reden kunnen zijn voor de laatste prijsdaling. De drie meest prominente Amerikaanse aandelenindexen sloten de handelssessie van gisteren allemaal in het rood. De Nasdaq Composite daalde met 0,1%, de Dow Jones Industrial Average met 0,55% en de S&P 500 met 0,63%.

Altcoins in het rood, BCH terug naar # 5

De meeste altcoins met een grotere cap hebben sinds gisteren ook kleine verliezen in kaart gebracht. Ethereum is met 1% gedaald en vecht om boven de $ 380 te blijven.

Polkadot (-1,7%), Binance Coin (-2%), Chainlink (-2,4%) en Cardano (-2,3%) staan ​​ook in het rood vanaf de top 10. Daarentegen is Bitcoin Cash met meer dan 5% gestegen tot meer dan $ 250. Als gevolg hiervan heeft BCH de 5e positie teruggewonnen van BNB, slechts een dag na het verlies.

Volgens gegevens van het analysebedrijf Santiment, heeft BCH een gestage instroom van handelsvolume genoten en heeft het “bijna een maand hoge niveaus” bereikt.

BCH Price And Trading Volume. Source: Santiment
BCH Price And Trading Volume. Bron: Santiment

Verdere verliezen zijn duidelijk van altcoins met een lagere en mid-cap. PumaPay leidt deze ongunstige trend met een daling van 11%. Band Protocol (-9%), UMA (-5%), Crypto.com Coin (-4,5%) en Yearn.Finance (-4%) zijn de volgende.

Desalniettemin zijn verschillende altcoins ook in waarde gestegen. ABBC Coin is met 16% gestegen. Reserve-rechten (9%), Hyperion (8%), Quant (8%) en 0x (7%) volgen.