in het kort:

  • Bitcoin volgt mogelijk een oplopende ondersteuningslijn.
  • Er is een kleine support van $ 52.500.
  • BTC is mogelijk begonnen met een corrigerende golf vier.

Bitcoin (BTC) is vorige week aanzienlijk gestegen en bereikte op 21 februari een hoogste prijs ooit van $ 58.352.

Hoewel er een kortetermijncorrectie zou kunnen optreden, is de langetermijntrend nog steeds bullish en wordt verwacht dat BTC uiteindelijk een nieuwe hoogste prijs ooit zal maken.

Wekelijkse Bitcoin sluiting genereert zwakte

De prijs van Bitcoin is aanzienlijk gestegen in de week van 15 – 22 februari, van een dieptepunt van $ 45.570 naar een hoogste prijs ooit van $ 58.352. De slotkoers was bijna het hoogste punt ooit, waardoor een bullish belt hold candlestick ontstond.

Terwijl de MACD en de stochastische oscillator toenemen, heeft de wekelijkse RSI een aanzienlijke bearish divergentie gegenereerd. Dit is een mogelijk teken dat de prijs een top nadert.

BTC Weekly OutlookBTC grafiek door TradingView

Toekomstige beweging

Ondanks de bearish divergentie in het wekelijkse tijdsbestek, laat de daily chart nog steeds een bullish trend zien.

Bitcoin heeft op 20 februari een Doji kandelaar gemaakt – een teken van besluiteloosheid. De MACD-, RSI- en stochastische oscillator nemen allemaal toe, wat suggereert dat de trend nog steeds bullish is.

BTC Daily OutlookBTC Chart By TradingView

Een correctie op korte termijn kan echter worden verwacht als we naar de twee uur chart kijken. Het toont een afnemende MACD en RSI. De laatste is net onder de 50 gekomen.

Als BTC daalt, is er een klein ondersteuningsgebied van $ 52.500. Dit doel valt ook samen met een potentiële oplopende support lijn die sinds 8 februari bestaat.

Naast de lont support vanaf 20 februari, is er geen andere ondersteuning onder de huidige prijs tot $ 52.500.

BTC Short-Term Outlook

BTC wave count

De wave count suggereert dat BTC zich in de vijfde en laatste wave van een bullish impuls bevindt die begon in maart 2020 (hieronder in wit weergegeven). Het meest waarschijnlijke doelwit voor de top van de beweging wordt gevonden tussen $ 63.882 – $ 66.548.

Het aantal subwaves wordt oranje weergegeven.

Een afname onder de subwave één hoog op $ 38.620 zou deze specifieke golftelling ongeldig maken.

BTC Wave CountBTC Chart By TradingView

De telling op kortere termijn geeft aan dat BTC mogelijk met subgroep vier is begonnen, wat normaal gesproken correctief is. Het meest waarschijnlijke doelwit voor de onderkant van de correctie is tussen $ 44.862 – $ 47.861. Dit bereik is de 0,382-0,5 Fib-retracementniveaus van de meest recente opwaartse beweging.

Het kleine aantal subgolven wordt in het zwart weergegeven

BTC Short-Term CountBTC Chart By TradingView

Conclusie

Het is mogelijk dat BTC een correctieperiode is begonnen en zal dalen naar $ 44.861 – $ 47.861. Desalniettemin is de trend op de langere termijn nog steeds bullish en wordt verwacht dat Bitcoin daarna weer een high zal maken.

Een daling onder $ 38.640 zou erop wijzen dat de bullish trend voorbij is. Op dit moment lijkt dit niet waarschijnlijk.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).