Bitcoin test voor de derde keer in de afgelopen week een belangrijk ondersteuningsniveau van $ 44K- $ 45K. De prijs van Bitcoin (BTC) is op 28 februari voor de derde keer in de afgelopen week gedaald tot het belangrijkste ondersteuningsniveau van $ 44.000 – $ 45.000.

BTC/USD 1-hour candle chart (Bitstamp). Source: Tradingview

Het BTC / USD-paar zakte kort onder $ 44.000 op Bitstamp voordat een deel van de verliezen werd gecompenseerd, en stuiterde op het moment van schrijven terug boven $ 45.000.

‘Volledige rust’ voor SOPR, financieringspercentages

Sommige analisten hebben gewezen op een stijging van de verkoop van miners als de reden achter de laatste prijsdaling.

Gelukkig kan de derde hertest van dit belangrijke ondersteuningsniveau een zilveren randje hebben voor de bulls. Data-analysebron Glassnode merkte op dat de dagelijkse Bitcoin Spent Output Profit Ratio (SOPR) een “volledige reset” heeft ondergaan.

De SOPR laat in wezen zien of de bestede output op het moment van de transactie winst of verlies vertoont. Deze belangrijke maatstaf werd voor het eerst sinds september 2020 negatief. Met andere woorden, beleggers verplaatsen BTC nu gemiddeld met een klein verlies, wat suggereert dat de winstneming is afgenomen, aldus Glassnode.

“In totaal zagen we gisteren een netto gerealiseerd verlies op de keten van $ 243 miljoen”, voegde de analisten eraan toe.

“Dat is de laagste dagwaarde sinds april 2020.”

Bitcoin funding rates. Source: Bybt.com

Ondertussen wees de populaire handelaar Philip Swift, de mede oprichter van handelssuite Decentrader en maker van de Golden Ratio vermenigvuldigingsmethode, ook op de SOPR-crash.

Hij beschouwt dit als een potentieel optimistische ommekeer voor de BTC-prijs in combinatie met de herziening van de financieringspercentages voor derivaten vorige week, omdat dergelijke gebeurtenissen eerder samenvielen met het begin van nieuwe uptrends.

“De SOPR is nu gereset (groen op de kaart), wat betekent dat de portefeuilles die worden verkocht nu met verlies worden verkocht,” legde hij uit en voegde toe:

“Dit is een sterk ‘buy the dip’ signaal in een bullmarkt. Naast de reset van derivatenfondsen is dit bullish.”

BTC price vs. SOPR. Source: DecenTrader/Twitter @PositiveCrypto

De laatste keer dat de SOPR groen werd, was vijf maanden geleden toen Bitcoin rond de $ 10.000 handelde. Destijds was dit een belangrijke hindernis voor BTC om een ​​nieuwe bullmarkt op gang te brengen. Sindsdien is de prijs meer dan vijf keer gestegen naar nieuwe recordhoogtes van rond de $ 58.000.

Desalniettemin blijven veel handelaren voorzichtig terwijl de markt de maand maart ingaat, die historisch gezien bearish was voor cryptocurrencies en voor alle markten in het algemeen.

“Ik denk dat maart misschien traag is met een gebrek aan vertrouwen in traditionele markten, maar over het algemeen ben ik bullish Bitcoin en verwacht ik aanzienlijk meer in de komende drie maanden”, zei Swift in privé-commentaren.

$ 44K- $ 45K blijft het belangrijkste niveau om in de gaten te houden


Ondertussen houden Bitcoin-handelaars het niveau van $ 44.000 – $ 45.000 nauwlettend in de gaten. Handelaar Willy Woo, bijvoorbeeld, zegt dat het $ 45K-niveau een zeer sterke ondersteuning is en verwacht dat eventuele dalingen onder dit niveau agressief zullen worden opgekocht als ze zich voordoen.

Bovendien zijn onderzoekers van on-chain analysebedrijf Santiment van mening dat de hele cryptocurrency markt nu afhankelijk is van Bitcoin die boven dit sleutelniveau blijft.

“Het is tot nu toe een rood weekend geweest, met de meeste ogen gericht op Bitcoin, aangezien het zich heeft hersteld ten opzichte van de klim die altcoins maakten”, zeiden ze en voegden toe:

Houd het ondersteuningsniveau van $ 44k voor BTC in de gaten als een indicatie om te controleren op alle cryptovaluta. Evenals de on chain activiteit van BTC.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).