Bitcoin is de afgelopen weken gestegen naar nooit eerder vertoonde hoogtepunten en doorbrak naar niveaus die slechts een paar maanden geleden onvoorstelbaar leken.

De bitcoin prijs klom eerder deze maand naar bijna $ 60.000 per bitcoin voordat hij terugviel naar $ 50.000 nadat Tesla TSLA + 6,2% CEO Elon Musk had gewaarschuwd dat het “hoog leek”.

Terwijl de gigantische bull run van Bitcoin voortschrijdt, hebben sommigen waaronder MicroStrategy MSTR + 18,3% CEO en grote Bitcoin koper Michael Saylor gezegd dat ze verwachten dat de Bitcoin prijs veel hoger zal stijgen.

” Bitcoin gaat het winnen van goud, en het zal de volledige goud marktkapitalisatie onderbrengen ”, vertelde Saylor deze week aan CNBC voordat MicroStrategy aankondigde dat het nog eens $ 1 miljard aan bitcoin had toegevoegd aan zijn toch al omvangrijke posities.

“Dan gaat Bitcoin de negatief renderende staatsschuld en andere monetaire indexen onderbrengen totdat het groeit tot $ 100 biljoen”, zei Saylor, eraan toevoegend dat hij zou verwachten dat de Bitcoin prijs minder volatiel zou worden naarmate deze meer dan $ 10 biljoen steeg.

Vorige week bereikte de gecombineerde waarde van de 18,6 miljoen Bitcoin tokens in omloop voor het eerst $ 1 biljoen het dubbele van de $ 500 miljard waarmee het begon in 2021. De waarde van de goudmarkt wordt geschat op ongeveer $ 12 biljoen.

Saylor’s voorspelling van de Bitcoin prijs van $ 100 biljoen is echter optimistisch, zelfs voor enkele van de grootste supporters van bitcoin.

“Ik heb een koersdoel van $ 100.000 per Bitcoin gehouden tegen het einde van 2021 sinds ik er in 2019 publiekelijk over schreef”, zegt Anthony Pompliano, partner bij Digital Asset Hedge Fund Morgan Creek Digital, in een e-mail. “Ik blijf daar bij, maar ben op de een of andere manier de meest conservatieve persoon die ik ken geworden.”

Pompliano’s Bitcoin prijsvoorspelling wordt gedeeld door hedgefondsmanager Anthony Scaramucci, wiens beruchte ambtsperiode in 2017 als communicatiedirecteur van Donald Trump slechts 11 dagen duurde. Eerder deze maand zei Scaramucci dat Bitcoin in de komende 12 maanden “gemakkelijk kan worden verhandeld” tegen $ 100.000.

Scaramucci zei dat hij gelooft dat de prestaties van de geldbeheerder uiteindelijk van de Bitcoin zullen worden afgeboekt, waarbij bedrijven als MicroStrategy en Tesla’s Bitcoin aankopen van elektrische auto’s helpen om de institutionele acceptatie te normaliseren.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).