De Bitcoin prijs is verdubbeld sinds de halvering in mei, waarbij Chainalysis een groot deel van de bullish prijsactie toeschrijft aan de onverzadigbare eetlust van institutionele beleggers.

De prijs van BTC is meer dan verdubbeld sinds de derde halvering van de blokbeloning van Bitcoin in mei. Of om precies te zijn, BTC heeft sinds de halvering 110% gewonnen, waarbij de prijzen op 11 mei 2020 zijn gestegen van $ 8.566 om op het moment van schrijven $ 18.000 te testen.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Volgens een rapport van 19 november van crypto-analysebedrijf Chainalysis zijn de liquiditeitsniveaus en uitwisselingsstromen drastisch veranderd sinds de halvering.

Het bedrijf identificeert illiquide of door investeerders aangehouden Bitcoin als “portefeuilles die minder dan 25% van de Bitcoin verzenden die ze ooit hebben ontvangen”, terwijl de resterende portemonnees worden geclassificeerd als vloeibare Bitcoin of door een handelaar gehouden Bitcoin.

Vloeibare Bitcoin versus illiquide Bitcoin: Chainalysis

Uit gegevens van Chainalysis blijkt dat het aantal Bitcoin dat beschikbaar is voor nieuwe investeerders begin dit jaar begon te dalen, terwijl illiquide BTC sterk toenam. Chainalysis schat dat het aantal Bitcoin dat momenteel liquide is, zo laag zou kunnen zijn als 3,4 miljoen.

Het bedrijf schrijft het afnemende aanbod van liquide Bitcoin toe aan de grootschalige accumulatie van institutionele beleggers in 2020:

“Van vooraanstaande investeerders zoals hedgefondsmanager Paul Tudor Jones, die het kopen van Bitcoin vergeleek met vroeg investeren in Apple of Google, tot bedrijven als Square, dat $ 50 miljoen of 1% van zijn totale activa investeerde in Bitcoin, reguliere bedrijven en financiële instellingen. instellingen wenden zich tot Bitcoin. “
Cryptocurrency-fondsbeheerder Grayscale Bitcoin Trust, die meer dan een dozijn vooraanstaande institutionele beleggers vertegenwoordigt, bezit nu meer dan 500.000 BTC – waarvan 50% in de afgelopen zes maanden is verzameld.

Gisteren meldde het analyseplatform Glassnode Studio dat de inkomsten uit Bitcoin mining terug waren op het niveau van vóór de halvering. De dag ervoor verdienden mijnwerkers tot nu toe een record van $ 21,2 miljoen aan dagelijkse inkomsten, ongeveer drie keer de winst onmiddellijk na de halvering.

Voordat Bitcoin Maxis te opgewonden raakt, is het echter vermeldenswaard dat de prijs van Ether in dezelfde periode aanzienlijk beter presteerde dan Bitcoin, met een groei van meer dan 160%, van $ 185 naar $ 482 sinds 11 mei.

12 maaden BTC / USD-prijsgrafiek: BitcoinWisdom

Lees hier meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin prijs in Euro: