Tijd om te herkauwen is precies wat nodig is na recordhoogtes van bijna $ 60.000, stelt Ark’s Cathie Wood. Bitcoin (BTC) sloeg terug om op 24 februari $ 50.000 terug te vorderen te midden van nieuwe bullish commentaren van grote investeerders.

BTC/USD 1-hour candle grafiek (Bitstamp). Bron: Tradingview

BTC prijs verlaat het bereik van $ 40.000

Gegevens van TradingView volgden een stijging van 14% ten opzichte van de dieptepunten van dinsdag in de afgelopen 24 uur, waarbij Bitcoin lokale hoogtepunten van $ 51.278 op Bitstamp plaatste.

Op het moment van schrijven vormde $ 51.000 een prijsfocus met stieren die nog steeds de leiding nemen om nieuwe ondersteuningsniveaus te dicteren.

Na de daling van 20% ten opzichte van de hoogste punten ooit deze week, ging de bijna onmiddellijke renaissance van Bitcoin gepaard met vertrouwensstemmen van verschillende investeringsbronnen.

Onder hen was Ark Investment Management-oprichter, CEO en CIO Cathie Wood, die zei dat de retracement een “gezond” teken was gezien maanden van bijna verticaal opwaarts potentieel.

Ze zei tegen Bloomberg dat ze “erg positief was over Bitcoin, erg blij om hier een gezonde correctie te zien.”

Die correctie was zelfs “relatief bescheiden” vergeleken met de duik van $ 42.000 naar $ 30.000 in januari, merkte Bespoke Investment Group op in een blogpost over marktomstandigheden. In aanvullende vergelijkingen die op Twitter opduiken, benadrukten commentatoren de vele en verschillende drawdowns die werden waargenomen tijdens de bull run van 2017, waarvan het merendeel meer dan 30% bedroeg.

BTC/USD grafiek met dalingen gemarkeerd. Bron: Nathaniel Whittemore/ Twitter

Wood: Ark “zeer gerustgesteld” op Tesla en Square inkopen

Ondertussen deelde Wood niet de pessimistische vooruitzichten van Bitcoin critici over grote bedrijven die contant geld op hun balans ruilen voor BTC.

“Dit moet een beetje rijpen voordat brede acceptatie kan plaatsvinden, maar we zijn zeer gerustgesteld dat bedrijven als Square en Tesla ervoor hebben gekozen BTC toe te wijzen”, vertelde ze aan CNBC.

Square breidde deze week zijn Bitcoin-bezit aanzienlijk uit door 3.318 BTC te kopen voor $ 170 miljoen, wat bijdroeg aan zijn bestaande voorraad van $ 50 miljoen. Tesla, vervolgde een analist, zou ook moeten proberen om zijn inzet te “verdubbelen”.

Wood herhaalde bovendien dat als alle Amerikaanse bedrijven een Bitcoin-toewijzing van 10% zouden doen, de cryptocurrency $ 200.000 meer waard zou zijn.

Eerder deze maand rapporteerde bronnen over de Ark-gegevens die Wood citeerde in de vorm van een rapport over de mogelijke impact op BTC / USD van massale acceptatie door bedrijven.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).