Bitcoin prijs op recordhoogte in Iran met meer dan 250% premium

//Bitcoin prijs op recordhoogte in Iran met meer dan 250% premium

Bitcoin prijs op recordhoogte in Iran met meer dan 250% premium

In Iran blijken cryptocurrencies zich met significante premiums te verhandelen, ondanks de prijsbewegingen. Zo staat de Bitcoin (BTC) prijs op dit moment rond $25.887, een premium van meer dan 250 procent. Ook andere cryptocurrencies genieten dergelijke premium prijzen; Ethereum (ETH) wordt verhandelt voor $1050, tegenover $250 in andere markten.

Deze cijfers blijken uit de tweets van verschillende beurzen uit Iran, waaronder Exir, welke een diagram tweette met de prijsbewegingen van BTC in Iran. Exir claimt dat de BTC prijs bijna een all-time high aanraakt in de Iraanse valuta rial, welke op dit moment daalt tegenover de dollar:

Price of BTC is nearly at its all time high in Iranian local currency. Bitcoin bull markets already started in Iran as Rial price goes down against USD.#ExchangeIran #BitcoinIran #Iran #Bitcoin #IranEconomy pic.twitter.com/VKTZ47UDOo

— EXIR (@EXIR_Official) September 3, 2018

Deze significante prijsstijging komt ten gevolg van een grote groei in de vraag naar cryptocurrencies in Iran, wat mogelijk het resultaat is van meerdere factoren.

Zo herintroduceerde de VS recent nieuwe sancties tegen het land, wat de vraag naar de rial doet dalen. Dit zorgde ervoor dat de rial meer dan 80% waardeverlies leed tegenover de Amerikaanse dollar sinds 2013. Een logisch gevolg hiervan is dat het Iraanse volk zoekt naar andere, betrouwbaardere middelen voor waardeopslag, waaronder cryptocurrencies.

Een andere reden is het gebruik van cryptocurrencies als strategisch middel door de Iraanse overheid. Hiermee kan het mogelijk de Amerikaanse sancties vermijden. Zo heeft de Iraanse overheid recent aangekondigd dat het de cryptomining industrie accepteert en legaliseert, enige maanden nadat de Iraanse centrale bank crypto beurzen heeft verboden. De Iraanse overheid is zelfs bezig met de ontwikkeling van haar eigen cryptocurrency.

Het is helder dat de Iraanse overheid zich klaarmaakt om cryptocurrencies te omarmen. Echter laten de hoge premiums zien dat de cryptocurrencies op dit moment kampen met een laag aanbod in het land terwijl de vraag hoog is; zeker in tijden van sancties en het verlies van vertrouwen in de rial.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-07T16:44:20+00:00september 7th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie