Bitcoin kan tegen het einde van dit jaar zijn hoogste punt ooit bereiken van $ 20.000, gelooft Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital.

Institutioneel geld om BTC naar $ 20k te duwen

De beruchte Bitcoin bull Novogratz zei deze week in zijn laatste interview met reguliere media dat instellingen de markten in H2 2019 naar een hoger niveau zouden moeten tillen.

“We hebben een grote stap gezet van $ 4000 naar ongeveer $ 13.500 en ik denk dat we gaan consolideren … $ 8500 zou waarschijnlijk het laagste punt moeten zijn dat hij heeft,” vatte hij Bloomberg Canada samen over de huidige prijsactie.

... En dan denk ik dat deze instellingen weer een beetje opgewonden raken, misschien tegen het einde van het jaar of eerder, breken we uit en gaan terug naar de oude hoogtepunten van $ 20.000.

De opmerkingen versterken verder het geloof van cryptocurrency cijfers in het prijspotentieel op korte termijn van Bitcoin, ondanks de bull run, die in april begon en de afgelopen weken abrupt werd omgekeerd.

Zoals Bitcoinist meldde, liepen politieke vermoedens over het Libra digitale valuta-aanbod van Facebook over in cryptocurrency in het algemeen, waarbij Amerikaanse wetgevers discussies over Libra gebruikten om de waargenomen gevaren van Bitcoin te minachten.

Tegelijkertijd omvat de druk van elders vernieuwde plannen door India om het gebruik van cryptocurrency helemaal te verbieden. Ogenschijnlijk onmogelijk om te doen met gedecentraliseerde blockchains zoals die van Bitcoin, heeft de centrale bank van India desondanks aanbevolen autoriteiten door te gaan met de wetgeving.

BTC / USD blijft dus gematigd en verhandelt vrijdag op minder dan $ 10.000, terwijl bewegingen lager dan de recente bodem rond $ 9100 worden vermeden.

Bitcoin Bulls niet gehinderd

Als de voorspelling van Novogratz enigszins optimistisch lijkt, staat hij verre van alleen in het huidige klimaat.

Deze week kwamen digitale vermogensbeheerder en hedgefonds Pantera Capital met een gedurfde voorspelling die Bitcoin zag oplopen tot $ 356.000 in 2022.

Op basis van trendanalyse zei CEO Dan Morehead dat een dergelijke prijsactie in feite redelijk was op basis van eerder gedrag. Tegen het einde van 2019 zou BTC / USD dus moeten handelen op $ 42.000.

“Het is precies op de trendlijn, en ik denk dat het een goed schot is dat we tegen het einde van het jaar dat bereiken, en als je die lijn gewoon voor een ander jaar extrapoleert, is het $ 122.000 per Bitcoin en in nog een jaar $ 356.000 , ‘Vertelde hij de Unchained Podcast.

De toon van Novogratz is de afgelopen maanden verbeterd naarmate Bitcoin herstelde. Voorheen zag hij $ 8000 als een redelijk doelwit, iets dat voor hem nu een ondersteuningsniveau vormt in plaats van een weerstandsniveau.

Wat vindt u van de Bitcoin prijsvoorspelling van Mike Novogratz?