Heeft de Bitcoin markt zijn top bereikt nu handelaren er voortdurend niet in slagen een uitbraak beweging boven de $60.000 te maken? Blijkbaar niet.

Volgens Ki-Young Ju, de CEO van CrypoQuant – een in Zuid-Korea gevestigd blockchain analytics bedrijf, heeft Bitcoin alle reden om bullish uit te breken boven $60.000. De analist noemde één reden achter zijn opwaartse kijk op het vlaggenschip van de cryptocurrency: de dalende bitcoinbalansen over alle cryptobeurzen.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!
Bitcoin upside trapped by $60,000-resistance. Source: BTCUSD on TradingView.com
Bitcoin opwaarts geblokt door $60.000-resistance. Bron: BTCUSD op TradingView.com

Volgens Ki-Young Ju, de CEO van CrypoQuant – een in Zuid-Korea gevestigd blockchain analytics bedrijf, heeft Bitcoin alle reden om bullish te breken op $ 60.000. De analist noemde één reden achter zijn bullish kijk op het vlaggenschip van cryptocurrency: de dalende bitcoinbalansen op alle cryptobeurzen.

Bitcoin outflow neemt toe

CryptoQuant houdt bij hoeveel bitcoin exchanges aanhouden op hun publiekelijk zichtbare adressen. Wanneer handelaren hun BTC’s in de portefeuilles van de exchanges storten, doet men dat volgens de firma ofwel om deze te verhandelen voor andere crypto-activa, ofwel om ze volledig te dumpen om uit te cashen.

Omgekeerd, wanneer handelaren hun BTC’s terugtrekken van exchanges, toont dit volgens CryptoQuant hun bereidheid om de tokens vast te houden.

De heer Young keek naar de relatie tussen de prijspiek van Bitcoin en het aantal bitcoin-instroom in exchanges door januari 2018 te noemen. In die maand piekte de BTC/USD-koers rond de 20.000 dollar. De rally viel samen met een piek in de instroom van BTC op alle cryptocurrency exchanges die toen operationeel waren. Later crashte het paar tot een dieptepunt van $3.100 in december 2018.

Bitcoin Exchange Inflows at their three-year low. Source: BTCUSD on TradingView.com
Instroom Bitcoin beurzen op laagste punt in drie jaar. Bron: CryptoQuant

Toch zijn de factoren rond april 2021 heel anders. In plaats van instroom van Bitcoin, piekt de uitstroom van alle beurzen. Dat toont de “HODL”-mentaliteit aan, ook al handelt de Bitcoinprijs in de buurt van zijn vorige piekniveau van $61.778 (gegevens van Coinbase). Handelaren willen hun winsten nog niet realiseren, zo blijkt uit de gegevens.

“Wanneer de markt zijn piek bereikt, stort iedereen BTC naar exchanges om te verkopen,” schreef Mr. Young. “# van instroomadressen over alle exchanges was op zijn hoogst in 2018 Jan, terwijl het een paar dagen geleden een driejarig dieptepunt bereikte. Mensen houden vast, niet verkopen.”

Waarom Hodling?

Data-analysebedrijf Glassnode merkte vorige maand op dat het totale aantal BTC dat tegenwoordig in omloop is, niet meer dan 4 miljoen bedraagt. Dat vermindert met elke maand die voorbijgaat, wat tot een aanbodcrisis zou kunnen leiden zolang de vraag naar Bitcoin hoger blijft groeien dankzij een gebrek aan aantrekkelijke investeringsalternatieven elders.

Nu de meeste fundamentele factoren nog intact zijn, wachten Bitcoin-handelaren met vrees op de echte institutionele hausse, vooral na de investering van Tesla, MicroStrategy, Square en PayPal, Mastercard, Visa, Morgan Stanley en Goldman Sachs om hun klanten diensten aan te bieden die op bitcoin zijn gebaseerd.

Dat vergroot de kans op het vooruitzicht dat Bitcoin boven de $60.000 zal breken.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).