De prijs van Bitcoin daalde onder de $ 48.000 in een grote correctie op maandag vlak voordat de Amerikaanse markt openging.

De prijs van Bitcoin (BTC) is de afgelopen weken goed gestegen, maar de afgelopen 24 uur is er een aanzienlijke correctie opgetreden. De BTC prijs daalde met meer dan $ 10.000 van $ 58.000 tot minder dan $ 48.000, een correctie van bijna 20%.

Deze terugval die velen verwachtten toen 28.000 BTC werd gestort op Gemini zorgde er ook voor dat andere cryptocurrencies naast Bitcoin vielen, wat resulteerde in een toename van de marktdominantie van Bitcoin.

Maar zal de geschiedenis zich herhalen en een saaie, corrigerende mars voortbrengen? Laten we de grafieken analyseren.

Bearish divergentie impliceert dat er nog een keerzijde komt

BTC/USDT 4-hour chart. Source: TradingView

Markten stijgen nooit in een rechte lijn en er moeten van tijd tot tijd correcties plaatsvinden. Dit kan worden beschouwd als een “reset” voor de markt, die terugkeert naar de gemiddelde trendlijn, en de euforie verdwijnt.

In de eerste fase van een correctie verwachten mensen nog steeds dat de corrigerende zet een kleine correctie is, terwijl het sentiment langzaam begint te verschuiven. Op het moment dat de correctie doorgaat, wordt hoe lager de prijs, hoe slechter het sentiment.

Onderaan wordt Bitcoin “dood” genoemd en wederom een ​​Ponzi, waarna de prijs historisch hersteld is.

De cruciale vraag is nu echter of de markt een langdurige correctie zal ondergaan of dat de prijs van Bitcoin boven het groene vak in de bovenstaande grafiek zal blijven. Dat groene vak is de vorige compressieperiode die technisch gezien als grote ondersteuning zou moeten dienen.

Als het gebied tussen $ 42.000 en 44.000 in handen is, is opwaartse voortzetting waarschijnlijk. In dat geval ligt het interessante punt van $ 63.000 nog op tafel.

De bearish divergentie en de zwakte aan het begin van deze week suggereren echter dat er meer neerwaartse effecten mogelijk zijn. In dat opzicht zou het verlies van het gebied van $ 42.000-44.000 kunnen resulteren in een verdere correctie naar $ 37.000.

Maart is historisch gezien geen bullish maand

BTC/USD 1-week chart. Source: TradingView

De wekelijkse grafiek voor Bitcoin toont een aantal mooie historische gegevens, waaruit blijkt dat maart meestal een periode van correctie of consolidatie is. In 2017, 2018 en 2020 vonden in deze periode enorme correcties plaats, terwijl in 2016 en 2019 zijwaartse prijsactie plaatsvond.

Natuurlijk herhaalt de geschiedenis zich niet, maar geschiedenisrijmpjes en historische gegevens geven vaak inzicht in hoe marktcycli werken.

In dat opzicht is de kritische indicator om in de gaten te houden de MA van 21 weken, die zou moeten voorkomen dat de prijs van Bitcoin verder daalt. In dat perspectief wordt het huidige prijsniveau van de MA van 21 weken gevonden op $ 28.000, en dit zal de komende weken oplopen tot $ 32.000 – $ 34.000.

Het recente hogere dieptepunt wordt dus gecreëerd op $ 30.000, wat betekent dat een verdere daling naar $ 38.000- $ 40.000 niet onwaarschijnlijk is, aangezien dat een normale correctie van 30-40% zou zijn.

Kritieke niveaus om op te letten voor Bitcoin

XBT/USD 1-day chart. Source: TradingView

De dagelijkse grafiek van Bitcoin toont enkele kritieke niveaus om in de gaten te houden voor de huidige periode. Allereerst heeft de recente vervolgkeuzelijst de prijs van Bitcoin op een essentieel ondersteuningsniveau gebracht. Het zou deze zone tussen $ 42.000 en 44.000 moeten houden om meer nadelen te voorkomen.

Als dit niet zo is, is een verdere daling naar het niveau rond de $ 37.000 waarschijnlijk. Dit zou ook een hertest van de MA van 21 weken mogelijk maken.

Als de groene zone tussen $ 42.000-44.000 echter ondersteuning biedt, zal een herstel waarschijnlijk richting $ 63.000 bedragen, zoals eerder vermeld.

Dit is echter te vroeg om te noemen, aangezien het einde van februari en maart historisch gezien een corrigerende en geen bullish periode is voor de markten in het algemeen.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).