Bitcoin-ontwikkelaar Friedenbach: blokgrootte BTC kan op deze manier groter worden zonder hard fork

//Bitcoin-ontwikkelaar Friedenbach: blokgrootte BTC kan op deze manier groter worden zonder hard fork

Bitcoin-ontwikkelaar Friedenbach: blokgrootte BTC kan op deze manier groter worden zonder hard fork

Mark Friedenbach, een software-engineer die zijn baan bij NASA opgaf om fulltime aan Bitcoin (BTC) te werken, heeft tijdens het huidige evenement “Scaling Bitcoin 2018” in Tokio zijn protocol voorgedragen dat kan helpen om de blokgrootte van Bitcoin op een nieuwe manier te vergroten. Het concept, “Forward Blocks” genaamd, suggereert een grote “on-chain” capaciteitsstimulans door middel van een aanpassing van Proof-of-Work (PoW) systeem dat wordt uitgevoerd als een ‘soft fork’, gecombineerd met het gebruik van andere ‘private ledgers’.

De schaalbaarheid van ‘s werelds eerste blockchain is al een langere tijd een groot vraagstuk binnen de crypto-wereld. Om ervoor te zorgen dat Bitcoin echt wereldwijde acceptatie kan bereiken, zal er een manier gevonden moeten worden waarmee honderden transacties per seconden verwerkt, geverifieerd en in een blok geplaatst kunnen worden.

Friendenbachs potentiele oplossing voor schaalbaarheid zou de blokgrootte drastisch kunnen verhogen zonder een vijandige ‘hard fork’. Deze oplossing, die voornamelijk gebruik maakt van zogenaamde “forward blocks”, zal de blockchain in staat stellen om te schalen door een aantal soft forks en “privacy-verbeterende alternatieve ledgers”. Met Friedenbachs schalingsmethode zou het transactievolume tot wel 3584 keer het huidige niveau verhoogd kunnen worden. Bovendien zou het de blockchain minder gevoelig maken voor censuur middels sharding.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-08T10:07:20+00:00oktober 8th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie