Inhoud

  • Indiase toezichthouder SEBI gaat toezicht houden op crypto-regelgeving
  • Grote zorgen over crypto blijven bestaan

Onder verwijzing naar verschillende topbronnen uit de Indiase crypto-industrie, heeft The New Indian Express gemeld dat El Salvador’s historische omarming van Bitcoin de regering hebben doen overwegen Bitcoin te kwalificeren als een activaklasse in het land.

Satoshi Trading Bot
Automatisch verdienen? Lees hier meer!

Indiase toezichthouder SEBI gaat toezicht houden op crypto-regelgeving

Nadat de president van El Salvador aankondigde dat Bitcoin is aangenomen als wettig betaalmiddel in het land, is de Indiase Securities and Exchange Board of India (SEBI) van plan om het huidige verbod op cryptocurrency te heroverwegen en toezicht te houden op de crypto-regelgeving.

Topvertegenwoordigers van de crypto-industrie in het land zijn ook in onderhandeling met het lokale ministerie van Financiën over de nieuwe set regelgevingsregels en het ministerie onderzoekt de kwestie nu.

Het nieuwe wetsvoorstel met betrekking tot de regulering van crypto’s zal waarschijnlijk tijdens de Moessonsessie op het bureau van het Parlement terechtkomen voor bespreking, hebben bronnen gedeeld.

Onlangs nog heeft de Reserve Bank of India (RBI) kredietverstrekkers opnieuw verboden om samen te werken met bedrijven waarvan de activiteiten verband houden met virtuele valuta’s – crypto-uitwisselingen vanwege de hoge volatiliteit van cryptocurrencies.

El Salvador legaliseert echter Bitcoin als betaalmiddel en andere Latijns-Amerikaanse landen die dit voorbeeld willen volgen, zoals Mexico, hebben de Indiase toezichthouders van gedachten doen veranderen.

Bitvavo

Grote zorgen over crypto blijven

Volgens het hoofd van de RBI, Shakthikanta Das, blijven er grote zorgen bestaan over cryptocurrencies.

Hoewel, de nieuwe commissie die werkt aan de nieuwe wet op de cryptoregulering is van plan om “naar het algemene scenario te kijken en de beste stap voorwaarts te zetten”.

Bovendien heeft de voorzitter van Infosys, een IT- en consulting gigant in India, Nandan Nilekani, er onlangs bij India op aangedrongen om crypto niet als wettig betaalmiddel te legaliseren (omdat crypto’s te volatiel zijn) maar als een activaklasse, een grondstof.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.