Met de huidige instabiliteit op de wereldmarkt is het idee dat Bitcoin (BTC) een veilige haven tegen inflatie is, in twijfel getrokken, en het vlaggenschip van de digitale activa heeft de afgelopen weken en maanden een enorme neerwaartse druk ondervonden.

De Oostenrijkse econoom en auteur van ‘The Bitcoin Standard’ Saifedean Ammous besprak de verdiensten van Bitcoin in een recent interview met Lex Fridman op zijn podcast die op 11 mei werd gepubliceerd.

Interessant is dat Ammous de voordelen en de kritiek op Bitcoin besprak, terwijl uitdagingen zoals ongebreidelde inflatie verschillende economieën over de hele wereld beïnvloeden, omdat de activa momenteel een dalende markt doormaken. Over deze wereldwijde problemen zei de econoom het volgende:

“Ik denk dat een zeer groot aantal problemen in de wereld veroorzaakt wordt door gemakkelijk geld, veroorzaakt wordt door inflatie, en veroorzaakt wordt doordat de overheid toegang heeft tot in wezen een oneindig beroep op het vermogen van mensen en ik denk dat Bitcoin dit verhelpt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Hij voegde eraan toe:

“Het combineert de verkoopbaarheid van goud in de tijd met de verkoopbaarheid van fiat in de ruimte in één onveranderlijk pakket dat niemand kan veranderen.”

De consensus mechanismen van Bitcoin blijven grotendeels onaangetast

De econoom benadrukte bovendien dat de consensusparameters van Bitcoin niet zijn veranderd en zei dat ze nog steeds hetzelfde zijn.

Ammous wees erop dat de overgrote meerderheid van andere digitale munteenheden, zo niet alle, verschillende hard forks hebben ondergaan, die door de gemeenschap als verbeteringen worden beschouwd. Hij merkte de makers en oprichters op door te zeggen: “Bitcoin kan niet upgraden, maar wij upgraden de hele tijd.”

De auteur meende

“Weet je wat nog meer de hele tijd upgradet? Facebook, Apple, Amazon. Alles wat gecentraliseerd is, kan heel gemakkelijk geüpgraded worden en dat is precies waarom, zoals Michael Saylor zegt, deze dingen iemands aansprakelijkheid zijn, ze zijn veiligheid. Je draagt iemands technische en economische aansprakelijkheid, ze kunnen morgen een ‘hard fork’ maken, ze kunnen het aanbod vertienvoudigen.”

728x90

Bitcoin en zijn volatiliteit

Er is veel gesproken over Bitcoin en zijn volatiliteit; volgens Ammous moet men overwegen volatiliteit meer te tolereren omdat de andere optie is dat je fiattegoeden aanhoudt die alleen relatief stabiel dalen.

Hij verklaarde:

“De dollar heeft niet veel volatiliteit van dag tot dag, de waarde van je dollar verandert niet van de ene op de andere dag met 40% of 20%, maar hij gaat wel betrouwbaar naar beneden. Hij daalt met 40%, daar kunt u op rekenen. De optie is dus echt stabiliteit op de korte termijn met een daling op de lange termijn of volatiliteit op de korte termijn met een stijging op de lange termijn.”

Wat Bitcoin en zijn energieverbruik betreft, is de econoom van mening dat het energieverbruik van de digitale activa de moeite waard is. Bitcoin, zo merkte hij op, hoeft geen elektriciteit te kopen op plaatsen waar er veel vraag naar is, omdat het overal elektriciteit vandaan kan halen. “Dit is wat er echt mind-blowing aan is, de elektriciteit die je nodig hebt voor het delven kan overal worden gedaan.”

Bekijk het volledige interview: Saifedean Ammous bespreekt Bitcoin:

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.