Bitcoin heeft de meeste verliezen die tijdens het weekend zijn opgelopen, goedgemaakt en ligt ruim boven de $ 16.000. Bitcoin Cash onderging zijn geplande harde fork, maar een van de netwerken heeft geen hashpower.

Bitcoin heeft het prijskaartje van $ 16.000 ingehaald nadat het tijdens het weekend worstelde om erboven te blijven.Grote market cap altcoins zijn achterop geraakt met lichte dalingen, terwijl het DeFi-veld opnieuw een hoge volatiliteit kent.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Bitcoin vordert $ 16K terug

Zoals afgelopen vrijdag werd gemeld, brachten de indrukwekkende prestaties van Bitcoin het actief de laatste tijd naar een nieuw jaarlijks hoogtepunt van $ 16.500. Na het veroveren van deze belangrijke mijlpaal zakte de primaire cryptocurrency echter in elkaar.

Het weekend leverde geen verdere prijssprongen op. Integendeel, BTC dook een paar keer onder de $ 16.000. Het laagste geraakte punt was ongeveer $ 15.750.

Ondanks het verlies van $ 750 van zijn nieuwe YTD-high, lijkt het erop dat de bulls opnieuw de leiding hebben genomen. Bitcoin heeft de $ 16.000 ingehaald en daarmee ongeveer $ 500 gewonnen. Op het moment van schrijven handelt het rond $ 16.250.

De technische indicatoren suggereren dat Bitcoin de eerste weerstandslijnen moet bestrijden op $ 16.380 en $ 16.475 voordat hij een nieuw jaarlijks hoogtepunt registreert.

Aan de andere kant kunnen de ondersteuningsniveaus van $ 16.000, $ 15.700 en $ 15.410 een mogelijke prijsdaling voorkomen.

BTCUSD. Source: TradingView
BTCUSD. Bron: TradingView

Altcoins stagneren, vluchtige DeFi-tokens

De meeste van de altcoins met een grotere kap zijn de afgelopen dagen in waarde gedaald. Ethereum naderde vrijdag $ 480 tijdens de prijsstijging, maar is sindsdien geleidelijk afgenomen. Een nieuwe daling van 1,5% sinds gisteren heeft geresulteerd in een prijskaartje van minder dan $ 455.

Bitcoin Cash ging door een succesvolle harde fork die het netwerk opsplitste in twee nieuwe blockchains. Gegevens van coin.dance geven aan dat Bitcoin Cash Node (BCHN) bijna alle hash-kracht heeft ontvangen, aangezien Bitcoin Cash ABC (BCH ABC) er geen heeft. De prijs van Bitcoin Cash daalde met bijna 10% voorafgaand aan de hard fork.

Binance Coin (-1%), Chainlink (-2,4%), Polkadot (-0,5%) en Cardano (-2,5%) staan ​​ook in het rood van de top tien. Litecoin is de enige uitzondering met een stijging van 5%. LTC is ook een van de weinige winnaars op wekelijkse schaal (10%) en handelt boven $ 65.

Cryptocurrency Market Overview. Source: Quantify Crypto
Cryptocurrency markt. Bron: Quantify Crypto

DeFi tokens hebben een hogere volatiliteit getoond, zoals in de afgelopen dagen is gebeurd. THORChain (15%) is het meest gestegen. Solana (14%), SushiSwap (11%), Waves (10%) en NXM (10%) volgen.

ABBC Coin heeft de meeste waarde verloren – 13%. De Midas Touch Gold (-12%), Ampleforth (-9%) en Uniswap (-6%) zijn de volgende.

Lees hier meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin prijs in Euro: