Bitcoin explodeert hoger nadat het bullish kracht bleef zien na de dagelijkse afsluiting boven $ 17.000. De leidende cryptocurrency schoot enkele minuten geleden naar $ 18.300, wat geen hoogtepunten zijn sinds de top van de vorige bullmarkt in 2017 en 2018.

De verwachting is dat Bitcoin de komende weken nog hoger zal stijgen, hoewel sommigen beginnen te vrezen dat de markt een topfase begint te bereiken.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Prominente crypto asset analist Light Crypto schreef onlangs:

Verdere winst voor Bitcoin

Analisten verwachten verdere winsten vanuit een middellange termijn perspectief, ondanks enige vrees voor een kortetermijndaling.

Josh Rager gaf eerder vandaag commentaar op de Bitcoin-rally en zag een beweging in de richting van de vorige recordhoogtes terwijl de cryptocurrency de belangrijkste ondersteuningsniveaus passeert:

“Bitcoin versnippert elke weerstand op de dagelijkse en hoge tijdframes. Met bijna $ 17.150, zou de volgende grote dagelijkse / wekelijkse weerstand $ 18.953 tot $ 19.187 zijn.”

Grafiek van de prijsactie van BTC in de afgelopen drie jaar van TradingView.com

Cole Garner, een prominente on-chain analist, denkt dat Bitcoin nog hoger gaat, daarbij verwijzend naar on-chain trends en markttrends zoals de financieringsgraad en de open interesse van futures-markten.

Hij merkte eerst op dat het geaggregeerde financieringspercentage van de markt nog steeds laag is, wat duidt op een beperkte lange termijn. Dit is belangrijk omdat het aantal longposities ten opzichte van shortposities (op leveraged-basis) lange tijd werd gezien als een teken van een markttop. Het feit dat de hefboomwerking aan de lange zijde van Bitcoin laag is, voegt geloofwaardigheid toe aan de rally.

Lees hier meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin prijs in Euro: