MicroStrategy oprichter en CEO Michael Saylor zegt dat mensen crypto aan hun pensioenportefeuille moeten toevoegen na de beslissing van Fidelity Investments om een Bitcoin (BTC)-optie te lanceren voor zijn 401(k)-plannen.

Tijdens Microstrategy’s Q1 earnings conference call op dinsdag, zegt Saylor dat de toonaangevende cryptocurrency een veel betere asset is dan goud.

“Om het digitaal goud te noemen is een understatement. Het is echt het hardste geld in de geschiedenis van de wereld. Maar als je nadenkt over generatievermogen en als je iets wilde nalaten voor je kleinkinderen of als je een pensioenfonds wilde, is het natuurlijk een zeer, zeer dwingend element van een 401(k)… Wat heb ik graag een soort commodity-geld willen vasthouden dat beter is dan een commodity omdat niemand er meer van kan maken en Bitcoin is dat ding.”

Omdat mensen bang zijn om geld in aandelen en obligaties te stoppen vanwege de huidige economische omstandigheden, zegt Saylor dat Bitcoin de minst risicovolle activa is om in te investeren voor het pensioen.

Maak een account of ga naar trading bot.

“De lancering van de 401(k) was een soort schot in de roos, want wat hier gebeurt is dat mensen moeten stoppen en nadenken over dit en of dit is het minst riskante wat je in een pensioenportefeuille kunt stoppen of het is te riskant om in een pensioenportefeuille te stoppen.

Zodra je erover nadenkt en het bestudeert, zul je beseffen dat het het minst riskante is wat je in een pensioenportefeuille kunt stoppen. Dat is in ieder geval de mening van mensen die Bitcoin een tijdje hebben bestudeerd, dus het 401(k) aanbod van Fidelity is een groot educatief evenement. Het zal dit vooraan en centraal op tafel leggen voor financiële adviseurs, pensioenplanners, de hele grote financiële industrie en ik denk dat het uiteindelijk Bitcoin zal introduceren bij een geheel nieuwe klasse van beleggers en de beleggingscategorie zal verbreden.”

Per 31 maart 2022 bezit Microstrategy 129.218 Bitcoin met een huidige waarde van 5,12 miljard dollar. Saylor zegt dat het softwarebedrijf momenteel niet van plan is om zich bezig te houden met de verkoop van BTC, onder verwijzing naar de strategie om de crypto-activa op lange termijn te verwerven en vast te houden.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.