Schiff gaf iedereen die zijn Twitter account volgde in maart “maximale kans” om te profiteren, zegt een populaire handelaar terwijl Bitcoin $ 17.000 overtreft.

De prijs van het Bitcoin (BTC) dieptepunt op precies het punt dat de gold bug Peter Schiff zei dat het verder zou crashen – en voorstanders herinneren hem aan zijn fout.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Bij het retweeten van een nu beruchte Twitter post die Schiff half maart maakte, merkte de populaire handelaar “CryptoBull” op dat hij per ongeluk de onderkant van Bitcoin had genoemd, niet de bovenkant.

Schiff tweet “markeert exacte bodem” voor BTC

Schiff klaagde dat hij de toegang tot zijn Bitcoin-portemonnee had verloren, maar dat het binnenkort niet meer uitmaakte, omdat BTC / USD zou blijven crashen.

“Nu Bitcoin crasht onder de $ 4.000, voel ik me niet zo slecht dat ik al mijn Bitcoin ben kwijtgeraakt”, aldus de tweet.

“Naarmate mijn verloren Bitcoin snel waarde verliest, zal het verschil tussen het hebben van Bitcoin en het niet hebben van Bitcoin te klein zijn om er toe te doen.”

Destijds handelde Bitcoin in de buurt van het dieptepunt van 2020 van $ 3.600. Op dinsdag, acht maanden later, nam CryptoBull geen blad voor de mond toen het actief $ 17.000 bereikte.

“Deze tweet markeerde het exacte punt van maximale kansen,” schreef hij.

Bitcoin heeft de afgelopen maand veel beter gepresteerd dan goud, waarbij de verschillen tussen de twee activa steeds opvallender worden.

Bitcoin vs. goud 3 maand grafiek. Bron: Skew

De aanbodkloof is groot

Bitcoin was 375% gestegen ten opzichte van de ‘top’ van Schiff tijdens de pers, en betwistte zijn hoogste punt ooit van 2017 te midden van nieuwe voorspellingen dat het daarna zou blijven stijgen.

“Sinds Bitcoin een maand geleden $ 11,4K bedroeg, verkochten miners gemiddeld 11 BTC per uur op beurzen”, legde statisticus Willy Woo uit over de huidige marktsamenstelling die de winst drijft.

“Ter vergelijking: 214 BTC per uur is van de beurzen geschept. Dit zijn nettostromen van kopers over verkopers. Het gemiddelde van deze week is 328 BTC per uur. “

De eenvoudige vergelijking tussen vraag en aanbod een voorstander van verder opwaarts potentieel voor Bitcoin, dit dankzij de vraag van bedrijven van onder meer PayPal, Square en investeringsgigant Grayscale.

Paxful, PayPal’s betalingsverwerker voor zijn cryptocurrency functie, zag het volume de afgelopen maand met 500% toenemen.

Lees hier meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin prijs in Euro: