De Bitcoin prijs is gezonder dan altijd en blijft voor de langste periode tot nu toe meer dan $ 10.000. Het ondersteunen van die gezonde prijsactie zou een meetlat voor acceptatie kunnen zijn die een historisch record bereikt.

En met de statistieken die het traject progressief eruit laten zien kan dit suggereren dat de waardering van de cryptocurrency snel volgt. Lees hier waarom.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Bullish Bitcoin prijs door mogelijk aangewakkerd door onderliggende netwerk adoptie

Bitcoin-prijsactie in 2020 was misschien niet zo bullish als in 2019, maar het is een stuk gezonder. Na een snelle stijging van het lage niveau van $ 3.000 naar de hoge $ 13.000, had de crypto-asset een cooldown nodig die maanden heeft geduurd.

Het stagneerde met een diepe crash op Black Thursday, maar sindsdien is het een opwaartse klim. Een nieuwe test van de bodem van de bearmarkt lijkt het dat beren de Bitcoin-prijs niet lager kunnen brengen en in plaats daarvan hebben bulls de touwtjes in handen.

Op de weg naar boven was het langzaam en stabiel, met verschillende pauzes om te consolideren voordat het werd voortgezet. Pas onlangs begon de Bitcoin-prijs terug te trekken, waardoor bullish voorspellingen weer werden omgezet in voorspellingen voor nieuwe dieptepunten.

Maar zelfs de correcties op de weg naar boven waren redelijk gezond, met een zeer beperkte terugval voor de leidende cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. En het kan allemaal te wijten zijn aan hoe gezond de groei van het netwerk is en hoe gestaag de acceptatie toeneemt. Het heeft zelfs een belangrijke acceptatiegraad naar een nieuw record gebracht.

bitcoin adoption addresses network btc crypto

Record aantal actieve adressen op de 180 day moving average.

Volgens de dagelijks actieve BTC-adressen die hun crypto-activa van en naar verplaatsen, heeft het moving average gemiddelde van 180 dagen nu een nieuw record bereikt. De individuele dagelijkse activiteit heeft de piek van 2017 nog steeds niet overtroffen, maar het is heel dichtbij.

De piek van 2017 was ook een ongezonde prijspiek, resulterend in een driejarige bearmarkt. Hoewel er toen meer BTC-adressen waren, is er lang niet hetzelfde niveau van FOMO of interesse in de crypto-ruimte, maar de cijfers lopen bijna net zo hoog in termen van netwerkactiviteit.

bitcoin btcusd
BTCUSD dagelijkse prijs actie net ze gezond als activiteit | Bron: TradingView

Maar wat betekent dit eigenlijk voor Bitcoin? Het betekent dat de “ontkoppeling” van traditionele financiën die analisten verwachten, heel snel zou kunnen plaatsvinden, simpelweg vanwege Bitcoin als technologie en het exponentiële netwerkeffect ervan.

Zolang het netwerk zelf actief is en groeit, zal de waarde van het activum in de loop van de tijd ook groeien. En als dat zo is, zoals het 180-dagen voortschrijdend gemiddelde dat een nieuw record vestigt, zijn de hoogste prijsniveau’s ooit niet te ver weg.