Volgens Anthony Pompliano van het in New York gevestigde hedgefonds Morgan Creek Digital heeft Bitcoin alle mogelijkheden om zijn marktomvang in de komende 15 maanden 15 tot 20 keer te laten groeien.

De oprichter zei in een notitie aan investeerders dat ze 1-10 procent van hun investeringskapitaal in Bitcoin moeten steken. De heer Pompliano herinnert aan de 50 procent blootstelling van zijn eigen portefeuille aan de cryptocurrency en noemde een reeks positieve katalysatoren die ten goede zouden komen aan iedereen die investeert in / bezit van het 11-jarige financiële asset.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Bitcoin en optimistische vooruitzichten

De eerste optimistische fundamentele factor was de Federal Reserve en haar ongekende monetaire beleid. De Amerikaanse centrale bank verlaagde in april haar rentetarief tot bijna nul om de kredietverlening te stimuleren te midden van de coronavirus pandemie. In haar recente opmerkingen beloofde de Fed de tarieven in de nabije toekomst lager te houden.

Meer wind in de rug De bullish bias van Bitcoin kwam van het stimuleringspakket van de Amerikaanse overheid van $ 3 biljoen. Hierdoor is de balans van de Fed sinds begin 2020 met 75 procent gegroeid. De bank heeft verder aangekondigd dat ze streeft naar een inflatie van meer dan 2 procent.

“De gemiddelde belegger is op dit moment bang voor inflatie, ongeacht of we die inflatie [daadwerkelijk] zien of niet”, schreef de heer Pompliano, eraan toevoegend dat de “angst aanzienlijke kapitaalstromen naar inflatiehedge-activa heeft gedreven (goud, Bitcoin, onroerend goed). , enzovoort.).”

“De combinatie van de manipulatie van de activaprijzen door de Fed en de vrees voor inflatie heeft ertoe geleid dat goud en Bitcoin drastisch beter presteren dan aandelen en andere grondstoffen.”

Vraag van asset managers en institutionele fondsen

Bitcoin steeg met ongeveer 50 procent ten opzichte van een jaar geleden. De heer Pompliano voorspelde een verder voordeel voor de cryptocurrency als gevolg van de groeiende vraag van institutionele beleggers.

Fidelity Investments, een bedrijf uit Boston met $ 3,3 biljoen aan activa onder beheer, gaf bijvoorbeeld de voorkeur aan een toewijzing van 1-5 procent aan Bitcoin in elke portefeuille.

Ondertussen onthulde Stone Ridge, een vermogensbeheerbedrijf van $ 10 miljard, dat het nu voor $ 15 miljoen aan BTC-tokens bezit. Miljardair-investeerder Paul Tudor Jones stopte 1-2 procent van zijn portefeuilles van $ 22 miljard in Bitcoin Futures. Ook hebben veel pensioenfondsen exposure gekregen in de cryptocurrency.

De brief van de heer Pompliano benadrukte bedrijven die Bitcoin kochten als reserve voor een deel of het grootste deel van hun schatkist. Dat omvatte MicroStrategy, een bedrijf van $ 1,2 miljard dat 85 procent van zijn balans van $ 500 miljoen ($ 425 miljoen) in Bitcoin stopte, en het wereldwijde betalingsbedrijf Square dat vorige week $ 50 miljoen aan BTC-tokens kocht.

“De vooruitzichten voor de vraag zijn sterk en vertonen tekenen van een daadwerkelijke versnelling in de eerste helft van 2021”, voegde de heer Pompliano toe.

De fondsbeheerder besprak later de potentiële aanbodschok van de Bitcoin markt. Met een hard cap van 21 miljoen en 18,4 miljoen eenheden die al in omloop waren, merkte de heer Pompliano op dat de schaarste van Bitcoin tegen de stijgende vraag zou werken als een nieuwe bullish rugwind.

“Mijn basisscenario is ongeveer 10x tot $ 100.000 en het bull-case is ongeveer $ 250.000 per bitcoin”, voorspelde hij na beoordeling van alle genoemde katalysatoren.

Bitcoin handelde op het moment van schrijven op $ 11.342.