Technische indicatoren schetsen een doom scenario voor Bitcoin omdat zijn enorme rally begint te vervagen.

Volgens Bloomberg blijft de Bitcoin prijs waarschijnlijk dalen, omdat de GTI Vera Convergence Divergence indicator, een handig hulpmiddel voor handelaars om trendbreuken te detecteren, voor het eerst sinds april bearish wordt. Ondertussen heeft de topmunt het moeilijk om boven het $ 8.000 niveau uit te komen.

Een plotselinge crash

Zoals eerder gerapporteerd daalde de prijs van Bitcoin met 10 procent op 5 juni. Deze crash gooide roet in het eten voor degenen die verwachtten dat BTC opnieuw $ 9.000 ging aanraken (en potentieel het psychologisch belangrijke cijfer van $ 10.000 zou overschrijden).

De bovengenoemde drop werd naar verluidt geregisseerd door een Bitcoin whale die snel $ 15 mln verdiende door 25.000 BTC te verkopen en deze terug te kopen kort nadat de BTC prijs was gekelderd.

Als je naar het grotere plaatje kijkt, had Bitcoin nog steeds zijn grootste rally sinds december vorige maand, dus deze prijsdaling lijkt een gezonde correctie in de aanloop naar verdere winst.

Een identiteitscrisis

Volgens Greenwich’s Jake Stolarski ervaart de markt voor cryptocurrency momenteel “een identiteitscrisis”:

De markt verkeert in een identiteitscrisis en probeert een plaats te vinden om zich te stabiliseren. De belangrijkste technische niveaus hebben gezorgd voor marktvolatiliteit, zeker vanwege plotselinge veranderingen in het sentiment. “

Positief is dat de UTC prijs van Bitcoin boven de 30-daagse moving average bleef wat op de korte termijn waarschijnlijk weer een grote terugval voorkomt. Het is spannend wat de volgende beslissende zet gaat worden.