Analisten van Bloomberg voorspellen dat Bitcoin (BTC) “verder zal dalen”, meldde Bloomberg op 16 november. “Bitcoin is niet langer saai” verklaart Bloomberg, voordat hij beweert dat analisten voorspellen dat de prijs zo laag zou kunnen worden als het $ 1.500-punt, een verdere daling van 70 procent van de prijs van de munt.

Bloomberg citeert de oprichter van hedge fund Travis Kling, die zegt “dat hij niet goed sliep” vanwege de mogelijke onrust in de cryptomarkten als gevolg van de recente Bitcoin Cash hard fork:

“Er is een kleine kans dat er iets heel ergs zou kunnen gebeuren in verband met Bitcoin Cash dat dan de hele cryptomarkt zou kunnen beïnvloeden.”

Bloomberg Intelligence analist Mike McGlone zette het argument voort en zei dat de recente marktcrash “werd veroorzaakt door de pomp voor de Bitcoin Cash hard fork.” Zoals Bloomberg meldt, legt hij uit dat de “pomp die enkele weken geleden begon, de markt een bezig hield”. Dit is een blijvende bearmarkt. ”

De bearmarkt in de cryptocurrency industrie heeft duidelijk meer dan alleen de prijzen beïnvloed. De belangrijkste in de VS gevestigde GPU-fabrikant Nvidia meldde onlangs een opmerkelijke omzetdaling in het huidige kwartaal, daarbij verwijzend naar minder GPU-verkopen die specifiek worden gebruikt voor cryptocurrency-mining.

In een recent bericht aan klanten voorspelde Fundstrat Global Advisors-analist Rob Sluymer dat het “weken, zo niet maanden” zal duren voordat Bitcoin zich zou herstellen van de “technische schade” veroorzaakt door de recente instorting van de prijs.

In een aparte notitie deze week, Fundstrat mede-oprichter en hoofd van Research Tom Lee vertelde klanten dat hij zijn vorige eindejaarsdoel voor Bitcoin’s prijs van $ 25.000 naar $ 15.000 gaat verlagen.