Bitcoin heeft zojuist zijn langverwachte beweging gemaakt naar zijn hoogste punt in 2020 en voegde bijna 5% op de dag toe, maar het moet hoger om de rally te erkennen.

In het afgelopen uur heeft Bitcoin de stap gemaakt om $ 12.300 aan te tikken, wat gelijk is aan het hoogste punt van dit jaar, dat medio augustus werd bereikt. Analisten overspoelen crypto sociale media met voorspellingen terwijl BTC dit cruciale moment bereikt.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Sinds die eerste stap boven $ 12k meer dan twee maanden geleden, corrigeerde BTC naar de hoge $ 9k-zone, wat resulteerde in een terugval van 20%. Al die verliezen zijn nu teruggevorderd, aangezien het terugkeert naar de hoogtepunten van 2020 in een grotendeels voorspelde beweging die de afgelopen 24 uur $ 550 heeft toegevoegd.

Bitcoin
BTC price – tradingview.com

Kan BTC dit jaar $ 20.000 bereiken?

Analisten hebben opgemerkt dat Bitcoin sinds januari 2018 geen wekelijkse afsluiting van meer dan $ 12.000 heeft gehad en hebben er vertrouwen in dat de bullmarkt is begonnen.

Collega analist ‘Dave the wave’ voegde eraan toe dat de prijzen gemakkelijk kunnen terugkeren naar hun hoogste punt ooit.

“Kan BTC een pomp naar 20K zien? Zeker, het is al 70% op weg daarheen, en vergelijkbaar met de vorige pomp. De prijs heeft momenteel ook 82% van de manic market van 2017 hersteld, “

Het doorbreken van deze cruciale weerstand moet echter eerst gebeuren en Bitcoin heeft het al moeilijk gevonden met een lichte bounce ervan, aangezien het terugkeert naar $ 12.250 in het uurlijkse tijdsframe.

Als het lukt om door te drukken, is het volgende weerstandspunt het hoogste punt van 2019 op $ 13.800. Verderop staat er in een zeer korte tijd weinig een terugkeer naar de $ 20k ATH.

Bitcoin dominantie neemt toe, Altcoins lijden

De grote stap is ten koste gegaan van de altcoins, aangezien de dominantie van BTC is gestegen tot een hoogste punt in bijna drie maanden van 62% volgens Tradingview.com.

De rest van de markt beweegt veel langzamer, hoewel er de afgelopen 24 uur $ 10 miljard aan de totale marktkapitalisatie is toegevoegd, waarvan het grootste deel in BTC.

Ethereum heeft $ 380 teruggevorderd van zijn val van gisteren, maar is nog steeds 21% lager dan zijn hoogtepunt in 2020, terwijl XRP, Binance Coin, Chainlink en Cardano deze keer gisteren nog steeds onder hun prijzen staan.

Litecoin heeft zijn grote broer gevolgd met een lichte winst op de dag om weer het $ 50-niveau te vinden, maar over het algemeen lijden de altcoins.