Miljardair investeerder Tim Draper heeft verklaard dat hij verwacht dat Bitcoin (BTC) – in combinatie met andere technologieën – de manier waarop overheden wereldwijd opereren gaat veranderen.

In een Medium bericht dat op 10 oktober is gepubliceerd, noemt Draper Bitcoin ‘de startup-valuta’ en prijst het zijn decentralisatie en grenzeloze karakter, en zegt hij dat BTC de wereld samenbrengt:

“Met Bitcoin en de decentralisatie die met Bitcoin wordt geleverd, zijn geografische grenzen minder relevant geworden. We zijn niet langer overgeleverd aan dictators en geldtrekkers om de wereldeconomie te laten groeien. […] Op de lange termijn geloof ik dat we met betrekking tot het bedrijfsleven en de economie meer dan ooit één wereld zijn. “

Bitcoin gaat een einde maken aan tribalisme

Draper beschuldigt ook degene die Bitcoin afwijzen van het vastgrijpen aan tribalisme, en herhaalt het geloof dat “tribalisme sterft.” Hij vergelijkt ook de pogingen om de macht te behouden met het gebrul van een vallende koning:

“Tribalisme sterft. En net als het stervende gebrul van de koning van de jungle, horen we politieke leiders hun borst slaan terwijl ze proberen vast te houden aan de macht die ze ooit uitoefenden toen de wereld nog slechts tribaal was. ‘

Draper beschrijft ook het idee van een wereldwijde ziektekostenverzekering – die effectiever en efficiënter is dan het huidige aanbod – “waar de premies in bitcoin zijn en de claims tot de letter worden geregeld met slimme contracten en gecontroleerd door kunstmatige intelligentie.”

Hij legt ook zijn visie uit op een pensioen dat niet afhangt van de beslissing van politieke leiders, maar in plaats daarvan ‘gewoon een vorm van vast smart contract’ is.

“Bitcoin brengt een paar fundamentele technologieën met zich mee die onze transformatie van een tribale planeet naar een wereldwijde kunnen versnellen.”

Echter zei miljardair en technologie belegger Mark Cuban aan de andere kant dat hij gelukkiger zou zijn in het bezit van bananen dan Bitcoin.

Bitvavo

De fundamentele eigenschappen van Bitcoin bieden mogelijkheid tot een grenzeloze mondiale economie. Draper heeft dit medium artikel geschreven ter promotie van zijn tweede boek – the startup government. In dit boek laat hij zien hoe volgens hem veel industrieën gaan veranderen door een combinatie van Bitcoin en AI. Hij gaat binnenkort nog wat hoofdstukken op Medium plaatsen ter promotie! Ik ben met hem eens dat het potentieel er is om veel industrieën te veranderen, maar voorlopig blijven store of value en speculatie de belangrijkste eigenschappen vermoed ik.