De vice-president van blockchain en digitale valuta voor IBM, Jesse Lund, zei dat hij verwacht dat de Bitcoin (BTC) prijs uiteindelijk $ 1 miljoen zal bedragen. Lund maakte zijn voorspelling tijdens een interview met vergelijking en nieuwsplatform Finder.com, gepubliceerd op YouTube op 20 februari.

Tegen het einde van het interview werd aan Lund gevraagd wat hij verwacht dat de prijs van Bitcoin op de oudejaarsavond zal zijn. Hij antwoordde dat hij denkt dat het hoger zal zijn dan de huidige prijs, en verduidelijkt: “Ik ga voor $ 5000.” Daarna vervolgde hij zijn voorspelling en voegde hij toe:

“Ik zie Bitcoin ooit op een miljoen dollar.”

Lund legde uit dat hij “dat aantal leuk vindt,” aangezien “Bitcoin op een miljoen dollar is, dan is satoshi op waarde gelijk aan de US-penny.” Hij merkte op dat een dergelijke waarde mogelijk is als het hele netwerk meer dan $ 20 triljoen aan liquiditeit bedraagt. Hij suggereerde vervolgens dat een dergelijke liquiditeit bedrijfsbetalingen en hoogwaardige betalingen in het algemeen zou kunnen veranderen, en concludeerde:

“Ik zie misschien $ 5.000 aan het eind van het jaar, maar ik zie een veel hoger opwaarts traject.”

Tijdens het interview sprak Lund ook over de samenwerking van IBM met Stellar (XLM) en het gebruik van de native asset van het netwerk in het grensoverschrijdende betalingsnetwerk van IBM, Blockchain World Wire (BWW). Zoals eerder gemeld, gebruikt IBM XLM in BWW zowel als een tussenliggende valuta om transactiekosten te betalen.

Lund onthulde ook dat het bedrijf overweegt om met verschillende andere digitale assets te werken, verklarend dat zij van mening zijn dat er een ecosysteem van een verscheidenheid aan digitale assets moet zijn die settlement instrumenten bieden die deze grensoverschrijdende betalingen mogelijk maken. En de deelnemers aan het netwerk moeten in staat zijn om hun keuzes in realtime te kiezen en te onderhandelen. “Lund vervolgde:

“Het zou Ripple kunnen zijn, het zou zelfs XRP kunnen zijn, het zou Bitcoin kunnen zijn, maar het zou waarschijnlijk ook andere instrumenten omvatten, zoals stablecoins, en zelfs uiteindelijk binnenkort – hopelijk – door centrale banken uitgegeven digitale valuta’s.”

Lund maakte er een punt van om het betalingsnetwerk van IBM te onderscheiden van Ripple’s RippleNet, en merkte op dat de technische gigant niet afhankelijk is van zijn eigen maatwerk.

Oman’s op een na grootste bank tegen marktwaarde, BankDhofar, werd het meest recente lid van RippleNet en trad toe om grensoverschrijdende betalingen aan India mogelijk te maken, zoals onlangs door Cointelegraph is gemeld.

IBM bracht het BWW-betalingsnetwerk in september 2018 terug van de bèta, na het sluiten van een samenwerking met Stellar in oktober 2017.

Ongeveer een week geleden toonde de grote Canadese crypto exchange Coinsquare interesse in de blockchain door StellarX te kopen, een op Stellar gebaseerde gedecentraliseerde crypto exchange.