Bakkt heeft officieel aangekondigd dat het publiek zal gaan na het voltooien van een fusie met het speciale acquisitie bedrijf VPC Impact Acquisition Holdings.

Het Bitcoin futures platform dat in 2018 werd gelanceerd door Intercontinental Exchange (ICE) heeft een ‘definitieve overeenkomst’ gesloten voor zakelijke samenwerking die ertoe zal leiden dat het een beursgenoteerd bedrijf wordt met een ondernemingswaarde van meer dan $ 2 miljard. Het bedrijf heeft ook een nieuwe CEO aangesteld.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Vorige week verschenen rapporten die suggereerden dat Bakkt aan het onderhandelen was over een strategische fusie met VPC Impact Acquisitions Holdings om openbaar te worden. Beide bedrijven konden de geruchten tot eerder op de dag niet ontkennen of bevestigen.

Bakkt publiceerde een persbericht waarin hij aankondigde dat VPC en een “grote groep investeerders en strategische partners” een overeenkomst hebben ondertekend om het handelsplatform voor Bitcoin-futures openbaar te maken.
Na de fusie wordt het gecombineerde bedrijf omgedoopt tot “Bakkt Holdings, Inc.” en zal worden genoteerd op de New York Stock Exchange. De geschatte ondernemingswaarde is ongeveer $ 2,1 miljard.

Bovendien informeerde de verklaring dat Bakkt een nieuwe Chief Executive Officer had benoemd – Gavin Michael. Hij was Head of Technology bij Citi’s Global Consumer Bank en gaf leiding aan het digitale team voor Chase. Michael zal de interim-CEO David Clifton vervangen, die bij het sluiten van de bedrijfscombinatie zal toetreden tot de Raad van Bestuur van het gecombineerde bedrijf.

“De gemiddelde consument heeft een schat aan digitale activa, maar houdt zelden hun waarde bij en mist de tools om ze te beheren en te gebruiken.” – merkte Michael op. Hij voegde eraan toe dat Bakkt ernaar zal streven “vertrouwen en transparantie te brengen in digitale activa door middel van innovatie en technologie” en uiteindelijk “biljoenen dollars te ontgrendelen die momenteel op klanten- en loyaliteits accounts staan ​​en consumenten in staat te stellen deze aan het werk te zetten.”

Bitcoin koers in Euro: