Bitcoin’s futures-backed BITO ETF is live en het handelsvolume bereikt al rond de $500M in ongeveer een uur.

Het moment waarop veel mensen in de cryptocurrency gemeenschap al geruime tijd hebben gewacht, is eindelijk hier. De ProShares Bitcoin Strategy ETF is live en handelt op de New York Stock Exchange.

  • Het moment waar velen op hebben gewacht is hier en de ProShares Bitcoin Strategy futures-backed ETF, aangevinkt BITO, is nu live en handelt op de New York Stock Exchange (NYSE).
  • Uit gegevens blijkt dat de dagelijkse range ligt tussen $40,07 als bodem en $42,1499 als top, waar de ETF momenteel wordt verhandeld op ongeveer $41,22.
  • Interessanter is dat de ETF in slechts een uur na de lancering een handelsvolume van ongeveer 11,6 miljoen aandelen heeft gegenereerd. Dit betekent dat, in dollarwaarde, het volume al rond de $500 miljoen ligt.
  • Ter vergelijking, de Vanguard S&P 500 ETF (VOO), dat een van de meest populaire ETF’s is, zag in dezelfde periode ongeveer 883.000 aandelen verhandeld worden, met een waarde van $411 per stuk (op het moment van dit schrijven. Dit vertaalt zich naar ruwweg ongeveer $360 miljoen.
  • Het is ook vermeldenswaard dat BITO een futures-gebaseerde ETF is en niet een spot-gebaseerde, wat een aanzienlijk verschil is.
  • Toch is het een belangrijke mijlpaal in de cryptocurrency-industrie en een die Bitcoin legitimeert als een investeringsvehikel in de hele traditionele markt.
  • Zoals CryptoPotato meldde, is het belangrijk om waakzaam te blijven, omdat volatiliteit in de komende uren of misschien dagen te verwachten is, gezien het belang van de gebeurtenis.
Bitvavo

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.