Bitcoin fooien via het Lightning Network (LN) komt naar Twitter volgens Kayvon Beykpour, Twitter’s Product Lead, die zei dat Twitter binnenkort de mogelijkheid zal faciliteren om fooi te ontvangen in bitcoin.

Dit zou de eerste uitrol zijn van bitcoin fooien op bedrijfsniveau door een wereldwijd social media platform.

Details zijn schaars, maar er is een screenshot uitgelekt waarin bitcoin en het Lightning Network worden geïntroduceerd aan Twitter-gebruikers die geïnteresseerd zijn in fooien.

Dat suggereert dat sommige van de circa 200 miljoen dagelijks actieve gebruikers van Twitter kennis zullen maken met bitcoin, waarvan wordt beschreven dat het hetzelfde niveau van beveiliging gebruikt als banken en het leger.

Daarnaast kunnen individuen kennismaken met crypto door anderen die hen tippen, waarbij Peter Schiff bijvoorbeeld mogelijk zijn standpunt verzacht als hij zijn sats in waarde ziet stijgen als bitcoin naar de maan stijgt.

Dat is in feite hoe sommigen bitcoin ontdekten toen in maart 2013 iemand op Reddit voor maar liefst $20.000 aan bitcoin tipte in een vloedgolf van geld nadat bitcoin uit de dood was opgestaan om van $2 naar $260 te stijgen.

Heel toepasselijk crashte de munt naar $50 net toen wat toen voornamelijk studenten waren het ontdekten, om dan tegen het einde van datzelfde jaar naar $1.000 te schieten.

Bitvavo

Die Reddit tip was echter een grassroots functie, in plaats van beheerd door Reddit. Terwijl het hier Twitter zelf is die de tip bot lanceert via Strike.

Strike is toevallig beperkt tot de VS (met uitzondering van New York) en El Salvador, dus Europa blijft buiten schot. Bovendien is het een custodian wallet met AML en KYC eisen afhankelijk van het gebruik tot het punt dat ze zelfs kunnen vragen om je SSN.

Dus niet helemaal de toestemmingsvrije wereldwijde bitcoin die voorbij suist, maar een beperktere laag die niettemin een begin is van online sociale platforms die experimenteren met nieuw digitaal geld.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees hier meer over rendement versus hodlen of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.