De SEC zou eind oktober een Bitcoin ETF kunnen goedkeuren, zegt Mike McGlone, senior grondstoffenstrateeg van Bloomberg Intelligence.

In een interview met Stansberry Research voorspelde McGlone McGlone van Bloomberg Intelligence, dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission al eind oktober een Bitcoin exchange-traded fund zou kunnen goedkeuren.

Hij houdt vol dat het waarschijnlijk is dat de VS het voorbeeld van Canada gaat volgen, dat al verschillende Bitcoin en Ether ETF’s heeft goedgekeurd.

McGlone wijst op het feit dat de druk al “sterk” is voor de Amerikaanse toezichthouders omdat de nieuwe aanvragen zich blijven opstapelen.

Een op futures gebaseerde ETF zal waarschijnlijk een opstapje zijn voor de SEC, aldus de analist:

Een op futures gebaseerde [ETF] is misschien niet het beste, maar het is beter dan niets…Het opent die opportunity voor een massale instroom van geld.

Zoals U.Today meldde, verwacht Eric Balchunas, senior ETF-strateeg bij Bloomberg, ook dat de goedkeuring in november gaat plaatsvinden.

McGlone blijft ook bij zijn voorspelling dat de Bitcoin-prijs dit jaar nog $100.000 kan raken, ondanks de aanhoudende correctie. Eerder vandaag gleed de Bitcoin af naar $40.192, het laagste niveau sinds 5 augustus.

Bitvavo

Terwijl hij inging op Ray Dalio’s recente opmerkingen over toezichthouders die Bitcoin mogelijk om zeep zouden helpen, zei McGlone dat het verbieden van het internet de enige manier was om dat te doen.

Hij merkt verder op dat de kans dat de VS Bitcoin gaat aanpakken is afgenomen in combinatie met de groeiende adoptie van de cryptocurrency in de VS.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.