Turken omarmen haastig Bitcoin en USDT in een poging om de kelderende Lira om te zetten en hun geld te redden

The Wall Street Journal meldde dat de omarming van crypto’s momenteel in hoog tempo doorgaat in Turkije, omdat de lokale fiatvaluta Lira zeer volatiel wordt en keldert ten opzichte van de USD.

Toch wordt aangenomen dat crypto in de traditionele financiële wereld ook zeer volatiel is.

Maak een account of ga naar trading bot.

Turken grijpen naar BTC en USDT ondanks crypto verbod

Eind 2021 begon de Lira (TRY) te kelderen ten opzichte van de USD, waarbij de handelsvolumes met betrekking tot Lira opliepen tot gemiddeld $ 1,8 miljard per dag op drie crypto exchanges, volgens gegevens van Chainalysis. Terug in 2019 was dit volume een stuk hoger-bij benadering $71 miljard aan Lira besteed aan crypto per dag.

Turkse mensen zitten vooral achter de USD-pegged stablecoin Tether aan. In de herfst verhandelden 2.020 beleggers meer Lira tegen USDT dan de TRY/USD en TRY/EUR paren, volgens CryptoCompare.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Sinds september 2021 is de Lira met maar liefst 40% gedaald ten opzichte van de USD, terwijl de Bitcoin begin november met hetzelfde percentage steeg ten opzichte van de dollar. Op dit moment staat BTC meer dan 10% onder dat niveau.

Terwijl Turken vroeger hun spaargeld in USD en goud bewaarden, kiezen ze nu voor crypto: BTC en Tether.

Turkse beleggers hebben zich een weg gevoeld naar crypto, ondanks de wet die het gebruik van digitale valuta’s als betaalmiddel al in april 2021 verbood.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.