Donderdag begon slecht voor de prijzen van cryptovaluta. Daarna werd het nog erger.

Donderdag was al een slechte dag voor Bitcoin, Ethereum en vrijwel elke andere cryptocurrency die niet Tron heet. Nu is het erger geworden. De prijzen van de twee grootste cryptocurrency activa, Bitcoin en Ethereum, zijn de afgelopen 24 uur respectievelijk 9,5% en 12% gedaald, volgens gegevens van CoinMarketCap.

De prijs van Bitcoin staat momenteel net boven de $ 10.300, een daling ten opzichte van de piek van $ 12.026 op 1 september. Dat is een daling van 14% in twee dagen. Ether van zijn kant is lager dan $ 390 na het bereiken van $ 485 twee dagen geleden, een daling van 20%.

Bitvavo
Maak een account en koop 1000 euro Bitcoin zonder fee!

Dat is opmerkelijk erger dan zelfs enkele uren geleden, toen de prijs van de twee activa rond de $ 10.600 en $ 400 lag.

Met andere woorden, de sell off is de hele dag doorgegaan, hoewel deze enigszins is vertraagd.

Zoals gewoonlijk als Bitcoin gaat dan ook de rest van de cryptocurrency markt. Dat geldt ook steeds meer voor Ethereum ‘ de gateway-blockchain voor meerdere DeFi-tokens’. Decentralized finance is momenteel een bloeiende industrie met een totale marketcap van miljarden.

Chainlink, UMA, Aave, SushiSwap … allemaal in prijs gedaald, van 17% naar 35% in de afgelopen dag. Zelfs het yearn.finance-token, dat eerder op de dag de neerwaartse druk had kunnen weerstaan, is nu 3% gedaald in de afgelopen 24 uur. Toch zouden houders van rivaliserende tokens graag zulke beperkte verliezen nemen.

Een belangrijke cryptocurrency is tot dusver immuun gebleken voor de prijsdaling: TRON, een Ethereum-alternatief dat momenteel op de 12e plaats staat van alle cryptocurrencies in marktkapitalisatie.

Na voor het eerst sinds juni 2018 boven de $ 0,04 te zijn gesprongen, is het weer onder die drempel gedaald, maar is het de afgelopen 24 uur nog steeds 8% gestegen.

Is dit een reden tot paniek? Moeten we twijfelen aan de aankomende bullmarkt? Of is het een moment rust en een perfecte timing om bij te kopen?