Twitter CEO Jack Dorsey is een van de grootste voorstanders van Bitcoin in Silicon Valley.

Dorsey, die eerder deze maand zei dat bitcoin “waarschijnlijk de beste” native valuta van internet is. zei eerder dat bitcoin het potentieel heeft om tegen 2030 de enige valuta ter wereld te zijn.

Nu, sprekend op het virtuele Oslo Freedom Forum 2020, zei Dorsey dat bitcoin en de onderliggende gedecentraliseerde blockchain-technologie de toekomst van Twitter zijn.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

“Blockchain en bitcoin wijzen naar een toekomst en naar een wereld, waar content voor altijd bestaat, waar het permanent is, waar het niet weggaat, waar het voor altijd bestaat op elk node die ermee verbonden is,” vertelde Dorsey aan Human Rights. Stichting voorzitter Thor Halvorssen.

“De hele kracht van bitcoin is om een ​​vertrouwd systeem te bieden in een wantrouwende omgeving, namelijk het internet,” zei Dorsey.

Dorsey zei dat hij verwacht dat zijn onlangs opgerichte non-profitorganisatie Blue Sky, die bezig is met het werven van “een team van maximaal vijf architecten, ingenieurs en ontwerpers”, een openbaar blockchain-platform en een open Twitter-protocol gaan creëren.

“Het doel is dat Twitter uiteindelijk een platform van deze standaard wordt”, zei Dorsey, die ook de CEO is van het betalingsbedrijf Square is. Hij zei dit in juni via Twitter toen hij de oprichting van de organisatie aankondigde.

“[Blue Sky] is een volledig aparte non-profitorganisatie van het bedrijf [Twitter],” zei Dorsey tegen Halvorssen. “We zullen ons erop richten om er platform te worden, zodat we een aantrekkelijke service en bedrijf kunnen opbouwen waar iedereen toegang toe heeft en iedereen kan bijdragen.”

“Je ziet dit het meest fundamenteel in bitcoin en in blockchain. De keys zullen steeds meer in handen van het individu zijn”, voegde hij eraan toe.

Dorsey heeft onlangs zijn drang naar decentralisatie hernieuwd in de nasleep van de enorme inbreuk op Twitter in juli, waarbij veel van de grootste gebruikers van het microblogplatform werden gekaapt en gebruikt om een ​​bitcoin-zwendel te promoten.

“Beveiliging is niet iets dat ooit kan worden geperfectioneerd, het is een constante race”, zei Dorsey tijdens het virtuele evenement op vrijdag. “Hoe meer we de persoon de keys geven, hoe veiliger we zullen zijn.”

Eerder deze maand vertelde Dorsey aan Reuters dat bitcoin “waarschijnlijk de beste” native valuta van het internet is, omdat bitcoin “consensus-gestuurd” is en “door iedereen gebouwd”.

Dorsey sprak met Reuters op het moment dat Square aankondigde dat het andere cryptocurrency bedrijven uitnodigt om zich aan te sluiten bij een ‘alliantie’ die patenten zal bundelen en de open-source-geest van de industrie zal behouden, de Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA).