De cryptocurrency markten daalden hard op 10 juli nadat bitcoin (BTC) een sell off van $ 1000 had geleden, waarbij een bullish breakout werd afgewezen die klaar stond om de recente 2019 highs te testen.

Vanaf ongeveer 14:00 uur UTC op 10 juli verloor BTC in iets meer dan een uur $ 962 van zijn prijskaartje, en kwam net boven de $ 12.000 psychologische ondersteuning terecht voordat een nieuwe golf van verkopers het naar een pieklaag van $ 11.550 sleepte.

De prijzen probeerden aanvankelijk boven de $ 13.200 te stijgen, maar werden kort gestopt omdat een snelle ommekeer naar momentum de prijzen terug onder $ 12.000 bracht.

De prijs van BTC heeft zich sindsdien enigszins gestabiliseerd en is momenteel rondom $ 11.600.

De terugval ging gepaard met een sterke stijging van het totale handelsvolume van $ 3,8 miljard over een periode van 24 uur, aangezien traders winst leken te boeken en snel achter elkaar de markten te verlaten, ondanks de dalende crypto prijzen over de hele linie, volgens CoinMarketCap gegevens.

Grote namen zoals ether (ETH), litecoin (LTC), XRP (XRP) en EOS (EOS) begonnen ook rond dezelfde tijd als BTC in waarde te dalen en verloren tussen 6-11 procent in iets minder dan 4 uur.

Verder leed de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies samen een verlies van $ 27,1 miljard gedurende 24 uur, wat een van de grootste verliezen in dagwaarde van de markt sinds 28 juni 2019 betekent.

De korte termijn blijft volatiel, dus BTC kan stuiteren op het momentum van vandaag, maar dat moet gepaard gaan met sterke niveaus van groeiend (bullish) volume om een ​​einde te maken aan de recente uitverkoop die nog gevoeld wordt.