De prijs van Bitcoin daalde met ongeveer 25% na het bereiken van een nieuwe ATH $ 42.000 op 8 januari. Hoewel de bovengenoemde prijsdaling werd beperkt toen de Amerikaanse markten werden geopend, is Bitcoin nog niet buiten gevaar, met veel on chain indicatoren die erop wijzen dat er nog een andere daling op de grafiek zou kunnen staan.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

De Miners Position Index [MPI] is bijvoorbeeld een maatstaf die pieken wanneer miners hun bezit verkopen. In tegenstelling tot de uitstroom van miners is deze maatstaf echter een verhouding tussen de uitstroom van miners en het voortschrijdend gemiddelde over 1 jaar, wat een analyse een genuanceerder vooruitzicht geeft.

Source: CryptoQuant

Historisch gezien heeft een MPI waarde van meer dan 2 gezorgd voor een uitverkoop. De crash van Bitcoin van zijn all time high was te wijten aan de piek van de MPI naar 4,07. In feite had deze statistiek op het moment van de pers 5,26 bereikt in de grafiek, wat wijst op een hogere uitstroom van miners, gevolgd door een snelle daling.

Verder lieten miners reserves een relatieve daling van hun bezit zien, een bevinding die een van de volgende twee dingen zou kunnen suggereren: miners houden vast of miners verkopen hun bezit.

Source: Glassnode

Deze daling van de miner reserves ondersteunt verder het argument dat er een prijsdaling aankomt. Men kan stellen dat CryptoQuant CEO Ki Young Ju het het beste zei toen hij tweette over de bearish vooruitzichten van de markt

“Miners verkopen, geen significante instroom van stablecoin, geen uitstroom van Coinbase en sinds gisteren stroomde 15k BTC de beurzen binnen. We hebben misschien een tweede dump. “

Waar gaat dit heen?

Met uitzondering van de laatste daling, leek een correctie totaal afwezig in de recente parabolische beweging. De jaarlijkse opening op $ 29.000 lijkt een goede plek voor BTC om te corrigeren. Dit zou een daling van 12-15% betekenen ten opzichte van de prijs van de perstijd van Bitcoin.

De huidige uitstroom van miners zou meer dan genoeg kunnen zijn om de prijs van de cryptocurrency jaarlijks open te krijgen. Er is echter altijd een kans dat de sell off trapsgewijs oploopt als gevolg van FOMO, waarbij BTC waarschijnlijk ook gaat dalen tot $ 27.000, een niveau dat de lont was van de recente prijscrash op 4 januari.

Hoe dan ook, de twee niveaus om in de gaten te houden zijn $ 29.000 en $ 27.350.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro: