Bitcoin daalt 5 procent, bijna 13 miljard dollar verlies aan marktkapitalisatie

//Bitcoin daalt 5 procent, bijna 13 miljard dollar verlies aan marktkapitalisatie

Bitcoin daalt 5 procent, bijna 13 miljard dollar verlies aan marktkapitalisatie

De cryptovalutamarkten waren de afgelopen weken redelijk stabiel. De totale marktkapitalisatie begaf zich al zo’n drie weken rond de 220 miljard dollar.

Vanmorgen veranderde dat, toen zowel bitcoin als de markt flink lager ging, met een gemiddeld verlies van zo’n 7 procent.

13 miljard dollar verlies

Bitcoin daalde met liefst 5 procent, terwijl de top tien cryptomunten gekeken naar marktkapitalisatie bijna volledig lager ging met dubbele cijfers. Bitcoin daalde daarbij door een eerder weerstandsniveau van 6.550 dollar, waarna de daling vertraagde, maar de cryptomunt evengoed bleef dalen tot ver onder de 6.300 dollar. De munt is nu teruggevallen tot het dieptepunt van medio september, waarbij het de gehele markt onderuit haalt.

Er was hoop dat de markten hun bodem hadden bereikt, maar die hoop werd vanmorgen met de grond gelijk gemaakt. Zo’n 13 miljard dollar vloeide uit de markt in de afgelopen uren. Volgens CoinMarketCap kende de gehele top 10 cryptovaluta’s, nee zelfs de gehele top 100, verliezen variërend van enkele tot enkele tientallen procenten.

Ethereum staat ondertussen 12 procent lager, XRP 14 procent en Bitcoin Cash 12,5 procent. Bij de kleinere cryptomunten zijn die dalingen nog groter. Hoewel er ook enkelen weten te plussen.

Ook reguliere aandelenmarkten dalen

Opvallend aan dit alles is dat de marktdaling op hetzelfde moment gaande is dat ook de normale aandelenmarkten een stuk lager gaan in zowel Azië, Europa als de VS. Ryan Rabaglia, hoofd cryptoclassificatie bij OSL, is van mening dat bitcoin nog wel eens verder zou kunnen dalen, tot haar laagste punt van dit jaar op 5.800 dollar.

Rabaglia: “The global sell-off in equities has indeed spilled over to the crypto space. The days of crypto being the safe-haven play and having a high degree of detachment from the rest of the world are seemingly diminishing”

Geen veilige haven meer

Na ongelooflijke stijgingen eind 2017 en begin 2018, waarin bitcoin in december een hoogtepunt bereikte van bijna 20.000 dollar, crashte de cryptovaluta en de markt in zijn algemeenheid begin januari. Sindsdien lijkt de cryptomarkt weinig teken van leven te geven.

In het kielzog van de massale uitverkoop van vandaag waarschuwen analisten nu dat bitcoin ook niet meer als veilige haven gezien kan worden, gezien ook aandelenmarkten flink lager gaan. Of die mening ook daadwerkelijk geldt moet worden bezien, de cryptomarkt heeft tot op heden toch weinig met de reguliere markten van doen gehad.

Foto: Coinmarketcap

Bron Bitcoin Magazine

By |2018-10-12T07:50:28+00:00oktober 12th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie